вівторок, 3 грудня 2013 р.

Справедливість вимога Майдану!


Папа Павло VI стверджував Мир ще не відсутність війни, але прагнення день у день шукати Божий порядок - більш досконалу гармонію між людьми. Populorum Progressio, 76. 
З грудня 2013 р. провладна більшість у Парламенті не хоче висловити недовіру уряду, який зірвав підписання угоди про інтергацію в Європу, а силовики проти мирних людей застосували жорстко фізичну силу для розгону мітингу молоді проти зриву угоди з Європою. Руками правоохоронців з підрозділу Беркут влада заплямувала себе, а Майдан кровю молоді. 
Громадяни України на Майдані витривало і стійко вимагають справедливого рішення щодо покарання за перевищення владних повноважень силовиків, а влада щоб відповіла за зрив інтеграції у  Європу.  
Однак поведінка влади - побиття молоді прямий доказ що влада нехтує гідністю своїх людей. На Майдані мільйон громадян провели віче, де підтвердили що відставка уряду це єдиний демократичний і логічний крок, який Президент має прийняти щоб осудити дії силовиків проти молоді і безвідовідальні кроки яких призвели до зриву процесу інтергації у Європу. Комітет громадського опору Майдану, де входять чільники опозиційних сил Парламенту  підтримав і акцію протесту проголосив безстроковою. У переддень свята Введення в храм Пресвятої Богородиці Блаженіший Святослав звернувся до семінаристів УГКЦ з закликом бути вірним покликанню душпастиря, та своєю присутністю на Майдані творити атмосферу спокою і миру, яка має сприяти мирному відновленню справедливості в українському суспільстві.   
о. Полікарп, ЧСВВ

Немає коментарів:

Дописати коментар