неділю, 21 вересня 2014 р.

У Лаврів шляхом прочанина

У суботу 20 вересня 2014 р. Божественною Літургією у храмі  св Параскеви с. Стара Сіль розпочалася проща за мир під покровом Блаженних Новомучеників до монастиря св. Онуфрія оо. Василіян у Лаврові. Прощу супроводили о. Атаназій Слободян,ЧСВВ ігумен монастиря і організатор прощі, о. Василь з с. Мурованого з вірними, о. Полікарп, ЧСВВ голосив духовні науки. Серед прочан яких зібралося понад три сотні були матері і батьки діти який зараз захищають східний кордон України. Журба за мир в Україні об'єднала прочан тому у час ходи розважали слова: "Мир в Україні розпочинається з примирення мого серця з Богом".
Шлях через ліс на вершину Лисої гори супроводжувався молитвою і піснею.  На вершині у час
Зустріч у с. Стрільбичах 
духовної науки прочани розважали над важливістю вибору життя у Божій благодаті і нещасті руїни життя у грісі. Пригадали слова митрополита Андрея який повчав що гріх вводить людину у туман невизначеності і зневолює людину. У с. Стрільбичах прочан зустріли з короваєм вірні і православний священик о. Василь, який побажав усім кріпості і витривалості у добрих справах. У каплиці Івана Хрестителя
Зустріч у с. Біличах
молитва і частування, вірні долучилися до прощі і помандрували далі до села Біличі, де нас зустріли вірні і привітавши запросили до школи, де їх  пригостили гарячим обідом добродійка Марія. Дощ застав прочан біля каплиці Пресв. Богородиці, де розважали про цінність злагоди у сімейному житті, адже плодом зцілення від сварок і гніву, звільнення від алкоголю є дар чистого серця, яке є носієм миру і любові у сім'ї. Дощ супроводжував прочан до храму архистр. Михаїла у с. Волошиново, де парох о. Віталій з вірними запросили до храму на вечірню. Про гідність Богородиці, у пересвяття празника її Різдва, як взірця до наслідування поділився з вірними настоятель храму, а опісля запросив до перекуски на подвірї храму оскільки на радість усім дощ зупинився. 
Останню ділянку шляху йшли через поля і мальовничі узгір'я, не зважаючи на болото
Перепочинок на Лисій горі
гірських стежок, усі щасливо осягли мети обителі св. Онуфрія оо. Василіян о 19.00 год. Після відпочинку вірні молилися за мир в Україні і злагоду у родинах Літургію. У підсумковій науці розважили гідність батьківства на науці вірні прислухалися до порад митрополита Кир Андрея: "Головою родини є муж... Чоловік мусить в не однім стерпіти, не одно простити, а мусить старатися для жони так добрим бути, щоби вона могла його  любити і в життю помагати" як повчає ап. Павло: "Чоловіки, любіть своїх жінок, як і Христос полюбив Церкву й видав себе за неї". Еф. 5, 25. Після Літургії і уділення благословення автобуси відвезли втомлених але сповнених Божою благодаттю прочан по домівках. Велика подяка усім хто був причетний до організації прощі!    

Немає коментарів:

Дописати коментар