вівторок, 2 червня 2015 р.

Заступництво Кир Андрея - нагода подяки

5 червня Літургією розпочалася ювілейна молодіжна проща "Слідами віри Кир Андрея" з Прилбич до Добромиля. Парох о. Андрій побажав витривалості і кріпості у дорозі, а прочани відвідали крипту родини Шептицьких, де спочивають батьки Митрополита Іван і Софія. Біля крипти  несподівано зустріли велику групу студентів, вирувала праця, вихованці лісогосподарського факультету лісотехнічного університету зі Львова уже другий тиждень займаються впорядкуванням території крипти. Після короткої спільної молитви студенти поділилися з прочанами планами віднови території, а ми пообіцяли студентам, що пам'ятатимемо їх у молитві в часі прощі. У дорозі на Судову Вишню прочани розважали про вибір покликання і дякували за дар життя i прославу Кир Андрея. Катехизи і молитовні роздуми "Шляхом чеснот Кир Андрея" для молоді приготував бр. Любомир Кушнір, а провадив о. Полікарп. Розпочали з розважання про практику чесноти мужності у щоденному житті. Текст. На шляху до Судової Вишні нас тепло зустрів о. Іван, який привітався i приніс

Розповідь о. Станіслава, Крукеничі 
вістку що у місті нас уже чекають вірні, які зібралися на молитву. Молебнем до Богородиці вірні і прочани розділили радість зустрічі, а у часі відпочинку поділилися турботами. Одна з жіночок дякувала Богові що отримала вістку від сина Михайла, який не давався чути ось уже 6 років, новини правда не втішні син у рабстві в Уренгої (Росія), бр. Гліб, який   йшов у прощі,  поділився, що народився і якийсь час працював в Уренгої на нафтових родовищах, ми пообіцяли молитися дякуючи Господеві за те, що син живий. В Судовій Вишні голова містечка пригостив прочан обідом, а у часі трапези прочани розважали про чесноту мудрості. В Дмитровичах і Вовчищовичах нас зустрічала громада вірних, спільна молитва і гостинці, а соціальний гуртожиток відкрив нам двері на нічліг. Працівники і молодь, яка тут живе гостили нас, а зранку троє хлопців і вихователь вирушили з нами до Добромиля. Через Острожець і Вишеньку прочани проходили бескидами узгірь у молитві подивляючи пагорби укриті синім цвітом любіня. Круки і лелеки супроводили прочан пригадуючи, що ми уже наближаємось до Крукенич. У селі прочани завітали до римо-католицького храму, де двері нам відкрив о. Станіслав, який правда одягнений у робочу одежу розповів про життя громади. У Крукеничах нас чекав гостинний сільський голова, який організував нам обід, розповів що у село приїхали військові, які вручають у цей тривожний час повістки, і у часі обіду вирішував питання нашої мандрівки через ліс, а вкінці особисто повів нас лісами понад озера до Болянович. Трішки поблукавши ми вийшли на Боляновичі, а за орієнтир
Після Літургії, Боляновичі
нам служили дзвони та хрест на куполі церкви св. Володимира і Ольги. З молитвою і процесією нас зустрів о. Анатолій і запросив на Літургію. Увечері через Радохінці ми після заходу сонця біля опівночі дійшли до Міжинця, де нас чекали вогні школи, а у школі колектив вчителів приготував нам обід і розібрав прочан на нічліг. Зранку нас зустрів о. Симеон, ігумен монастиря, який забрав речі, а прочани розваживши чесноту віри у супроводі машини швидкої допомоги пустилися у дорогу до Добромиля. Допомога медиків не пригодилася хоч було спекотно, однак на останній ділянці коли сил уже не було, а до монастиря йде крутий шлях, втомлених "швидка" довезла на узгір'я, за що прочани їм вдячні.
Кімната музей Кир Андрея, Добромиль 
Наша подяка у молитві Літургії була щирим голосом серця прочанина, яке прагне злуки з Господом у житті. Літургію жертвували за вірний вибір покликання молодих людей. Прийнявши слова проповіді про Всіх святих, чесноту надії і любові прочани причастилися Пресв. Євхаристії, а після відвідали кімнату музей пам'яті Кир Андрея, де отець Полікарп традиційно залишає ось уже третю хусту прочанина. У дзвінниці нас чекав смачний обід і солодощі, а опісля о. Симеон втомлених прочан відвіз у село, звідки кожен продовжив мандрівку до дому. На прощання усі пообіцяли зустрітися через рік 27 травня у Прилбичах, щоб далі пройти Стежками віри Кир Андрея! Фото тут!!!
  Трапеза у монастирі, Добромиль
У переддень прощі у Місію Постуляції завітала п. Верхоляк Ярослава з Борислава, яка склала свідчення про оздоровлення племінниці Олени зі Львова. Дитина у віці шести років мала проблему внутрішньо-черепної кровотечі, яку діагностували лікарі у Львові і відправили у Київ, де після обстежень рекомендували хірургічне втручання. Однак батьки Марія і Роман вирішили повезти дитину у Варшаву, де лікарі підтвердили попередній діагноз і пояснили ризик ситуації. Пані Ярослава перебувала у Варшаві і довідавшись про загрозу племінниці телефоном по дорозі до храму Успіння Богородиці оо. Василіян на вул. Мьодовій. На Літургії отець у проповіді розповідав про Слугу Божого Кир Андрея, який за життя і після смерті допомагав людям, які з вірою зверталися до нього. Пані Ярослава взяла на пам'ять образок Кир Андрея з молитвою прослави і у молитві гаряче поручила здоров'я племінниці заступництву Слуги Божого. За свідченням п. Ярослави її молитва була вислухана, племінниця виздоровіла і сьогодні навчається на журналістиці в університеті Івана Франка. Батьки і родина продовжують дякувати Господу Богу за молитовне заступництво у хвилі випробування і у родині практикують живу участь у спільній молитві і у недільній Євхаристійній Літургії.
о. Полікарп Марцелюк, ЧСВВ  

Немає коментарів:

Дописати коментар