понеділок, 6 березня 2017 р.

Фото вистави свщмуч Северіян, Віталій, Яким
У неділю, 5 березня у Дрогобичі стартував показ вистави «Дрогобицька Голгофа», яка відображає події, що пов'язанні з мученицькою смертю Дрогобицьких Блаженних священомучеників Северіяна, Якима та Віталія. Львівський академічний обласний музично-драматичний театр ім. Юрія Дрогобича зібрав повний зал людей. Серед присутніх були, зокрема, Архиєреї: Преосвященний архиєпископ і митрополит Львівський Ігор Возьняк, владика Ярослав Приріз, єпископ Самбірсько-Дрогобицької єпархії, владика Василь Івасюк, єпископ Коломийсько-Чернівецької єпархії та владика Григорій Комар, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Крім того, у залі були присутні ченці-василіяни з монастирів Провінції, семінаристи Дрогобицької Духовної семінарії УГКЦ, монашество та духовенство. Події, які відбувалися на сцені, своєю реалістичністю та професійною грою акторів не могли залишити когось байдужим. У цій трагедії переплітаються історії, що відкривають долю людей, котрі переживали трагедію на Західній Україні в 1939-1941 роках, пов'язану з приходом Радянської влади.

В центрі подій стоять троє ієромонахів василіян, що довіряють своє життя Богові та в часи випробовувань бажають залишитися до кінця зі своїми вірними. У трагедії розповідається також і про інші драматичні епізоди з життя людей, які знаходяться за мить до арешту і жорстокої смерті. Рішучість у відстоюванні віри, мужність духу, оборона своєї Церкви – саме це чесноти Дрогобицьких преподобномучеників, які намагалися донести глядачам актори театру.
Після закінчення прем’єри владика Ярослав наголосив важливість часу вистави, у період Великого посту, коли ми спогадуємо страждання Христа. Архиєрей подякував також всім, хто спричинився до створення цього дійства. Натомість пан Тарас Метник, член Національної Спілки журналістів та автор сценарію трагедії «Дрогобицька Голгофа», підкреслив повчальний характер даної вистави, кажучи: «Це пересторога, щоб ніколи такого не повторилося».
Джерело - http://osbm.in.ua/news/actual/vidbulasya-prem-yera-vystavy-drogobytska-golgofa/ 

Немає коментарів:

Дописати коментар