пʼятницю, 16 червня 2017 р.

Молитва за мир дітей Золотого мольберту

1 червня - день захисту дитини - діти учасники міжнародного конкурсу дитячого пленерного малюнка  «Золотий мольберт слідами Митрополита Андрея Шептицького 2016» розпочали з молитви за мир в Україні у соборі св. Юра. До дітей звернувся Преосвящений Кир Ігор Возьняк, який заохотив дітей бути миротворцями і у житті наслідувати Кир Андрея який хист до малювання отримав від матері і його розвивав. Походом Хвилі миру понад 1000 дітей України вирушили у Львівський національний театр ім. Соломії
Крушельницької де дітей та юнацтво чекала урочиста академія і нагородження пам'ятними медалями фіналістів, а двох фіналістів Оскаром – Золотим мольбертом та путівками у Діснейленд США.  Після урочистої частини дітям двері відкрив Національний музей, повні вражень та емоцій діти могли покаталися по Львові екскурсійним "Чудо-поїздом".

А з 2 червня учасники Форуму 2017 поїхали Карпати, де на пленери  вони зупинилися у санаторії "Арніка" біля м. Сколе, де окрім пленерів, у неділю учасники молилися Божественну Літургію, яку очолив о. Володимир і 
парох храму св. Параскеви у с. Дубина, а ввечері о. Полікарп, ЧСВВ провів вечірню ватру зустічі, на якій діти з Києва, Львова, Винник, Курахово, Миколаєва, Харкова, Станиці Луганської, Запоріжжя, Злотоустівки біля Волновахи та Одеси познайомилися і представили "скарби" власних міст. У понеділок Пресвятої Трійці після Літургії посвятили вервиці і з закликом до молитви за мир в Україні роздали учасникам табору. Учасники пленеру малювали у Тустані та на водоспадах Камянки, мали майстер клас малюку на склі та курс гончарства. А після закінчення побуту у Карпатах ще два дні мали на малюнки та екскурсії Львовом.
Другий заїзд з 8 червня учасники пленеру провели у гостьовому домі Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ у м. Яремча.  Молитовну програму провадив господар дому бр. Августин Векляк, ЧСВВ який дбав про побут учасників, а у неділю запросив дітей у храм на Божественну Літургію. Діти мали виїзди на пленери як на скелях Довбуша, на водоспаді, піднімалися в гори, і звичайно приймали участь у майстер-класах.
Закінчилися два тижні форуму - діти повернулися у свої міста і села, але відтепер їх об'єднує  участь у Форумі миру і цю пригоду діти пережили під покровом Кир Андрея Шептицького, мецената культури і опікуна сиріт.
о. Полікарп Марцелюк, ЧСВВ
Джерело - http://artclass.lviv.ua/uk/zolotyj-molbert-2017/

Немає коментарів:

Дописати коментар