неділю, 10 березня 2019 р.

Кир Андрей і митці - презентація видання

 Прав. Кир Андрей і свщмуч. Климентій Шептицькі і
духовенство та миряни. 1920-ті рр., Підлюте
12 березня 2019 року об 14.00 год. у Національному музеї у Львові ім. Андрея Шептицького відбувся науковий семінар "Митрополит Андрей Шептицький у творчих долях українських художників".  
В рамках семінару презентувалися три томи книги п. Любов Волошиної "Митрополит Андрей Шептицький у творчих долях українських художників", видані на базі всеукраїнського освітньо-мистецького часопису "Артклас".
Про видання та роль Митрополита Андрея Шептицького у розвитку української культури п. Роман Яців, проректор Національної Академії Мистецтв, професор, заначив що видання виповнює прогалину про роль Кир Андрея як мецената митців який не лише підтримував митців але й сам малював і викладав семінаристам історію мистецтва підкреслюючи роль
мистецтва у плеканні культури народу, п. Любов Волошин, заслужений діяч мистецтв України. 
о. Полікарп Марцелюк, голова Місії постуляційний Центр беатифікації та кононізації святих наголосив що праведний Кир Андрей у час випробувань ХХ ст. жив ідеями віднови соціальної справедливості і виконував місію Доброго Самарянина допомагаючи усім у їх потребах. Зокрема до митців мав особливу пошану адже і його мати Софія малювала і культуру сприйняття світу і передачі дійсності через образ привила Кир Андрею. А в свою чергу п. Любов Волошин і п. Ольга Михайлюк у тандемі з любовю і професійністю провівши велику пошукову роботу передали у збірнику як Кир Андрей підтримував митців. Пані Оксана Біла, заступник директора НМЛ ім..Андрея Шептицьког зазначила що збірники є цінним завдяки надзвичайнному поєднання фахового тексту і якісної візивної ілюстрації творчості митців. п. о Ігор Кожан, генеральний директор НМЛ ім..Андрея Шептицького зазначив що такі підручники це скарб для викладачів і студентів образотворчого митсецтва.
Пані Ольга Михайлюк, головний редактор часопису «Артклас», ст. викладач живопису Інституту післядипломної підготовки вчителів Львівської області подякувала усім науковцям а зокрема п. Наталі Федорак, дизайнеру видання за співпрацю і допомогу у приготуванні збірника і висловила побажання щоб творча праця п. Любові Волошин продовжилась у нових публікаціях.
Участь в  шанувальників Митрополита Андрея на зустріч з автором видання.

Немає коментарів:

Дописати коментар