пʼятницю, 28 червня 2013 р.

Свідчення віри - покликання мирян

Посвята мирян під покров блаж. Володимира
У часі прощі до Страдча блаженного Володимира Прийму було проголошено покровителем мирян. У слові проповіді блаженніший Святослав сказав «Лише Бог є блаженним і живе у повноті безмежного і досконалого щастя. Він єдиний блаженний і може вчинити такою людину, яка його шукає і до якої Він зближається у своїй спасительній дії». Блаженніший закликав не боятися бути «голодними і спраглими Христа», і мати відвагу бути «переслідуваним за Боже слово і Божу науку». «Треба мати відвагу відкритися на це блаженство для того, щоб Бог вчинив нас блаженними діяннями Святого Духа».
Як зазначив Глава Церкви, Страдецька гора є українською горою блаженств. І тому саме тут  Христос, устами свого Божественного Євангелія, проголошує Добру Новину і роздає свої блаженства. «Сьогодні ми проголосили блаженним одну промовисту особу – Блаженного мученика Володимира Прийму, який проживав і молився, співав Богові у Страдчі. Тут він віддав своє життя, будучи переслідуваним за правду. Тому його приклад - особливий і важливий для християн нашого часу». Євхаристійний Христос, через служіння священика, ішов потішати засмучених, годувати голодних, втирати сльози плачучим і нести, можливо, останню радість, яку людина могла отримати у своєму земному житті. «Дяк Володимир не маючи жодного обов’зку пустився  дорогу за своїм душпастирем, не лишив його самого.  Він не побоявся бути зневаженим і, навіть, убитим. Тому він сповнився божественного вічного життя і Церква проголосила його блаженним – тим, який віднайшов дорогу до Бога і сам її пройшов, а сьогодні бере участь у вічному блаженстві єдиного Бога у трьох особах».
Виставлення ікони блаж. Володимира
Адже, як сказав Глава Церкви, Христос каже, що кожен хто терпить, задля правди Христової, вже сьогодні має передсмак і відчуття присутності вічного блаженного Царства Небесного.
За матеріалами Веб-Порталу УГКЦ,

Немає коментарів:

Дописати коментар