середу, 4 вересня 2013 р.

Блаженні миротворці - заклик до миру у Сирії

На землі святого Івана Дамаскина у Сирії з 2011 р. триває громадянська війна, яка незабаром може
Дамаск, Сирія
викликати військове втручання США та Франції.
Святіший Отець Франциск закликає вірних Католицької Церкви та людей доброї волі про молитву і піст за мир у Сирії зокрема у суботу 7 вересня. 4 вересня із зверненням  виступив Блаженніший Святослав до вірних УГКЦ та всіх людей доброї волі із закликом до молитви за недопущення військового конфлікту в Сирії:"Жодний конфлікт, який стараються розв’язати силою, не приносить користі, а навпаки – стає лихом для мирного населення.
Ми – сини і дочки Христа – не можемо бездіяльно спостерігати за трагедією в Сирії, а повинні об’єднатися в молитві й пості за Божий дар миру для цієї багатостраждальної землі, пам’ятаючи Христові слова: «Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться» (Мт. 5, 9). Саме до цього запрошує нас Святіший Отець Франциск, який оголосив найближчу суботу, 7 вересня 2013 року, днем молитви і посту в наміренні миру в Сирії, на Близькому Сході та в усьому світі. Бо, за словами ап. Павла, Христос є наш мир, що зруйнував ворожнечу між людьми своїм тілом (пор. Еф. 2, 14)".
Про біди війни у Місію Постуляції прийшов лист свідчення п. Володимири зі Львова, де вона описує місії у Балигороді, біля Перемишля, які провадив блаженний священомученик Віталій Байрак. На місію прибув єпископ Коциловський з Перемишля, з ним багато священиків, серед яких був і о. Віталій, зразу у перший день приїзду він підійшов до нас дітей, що бавилися м’ячем, познайомився з нами спитав кожного імя з зразу всіх запам’ятав, взяв участь у нашій забаві і сказав, що тепер ми часто будемо зустрічатись. Кожного дня після обіду і короткого відпочинку , він приходив до нас і так цікаво розказував, проводив якби другі місійні проповіді для нас дітей. Коли бачив, що ми трохи притомились слухати починав гру м’ячем в якій брав активну участь
Тепло згадуючи простоту та відкритість до дітей блаженного Віталія він з тривогою та закликом до молитви сприйняв чутки про близьку війну: "Останній день місій був дуже сумним. Хтось приніс звістку що скоро може початися війна. о. Віталій вже нам не усміхався тільки просив: "Моліться дітоньки, молітся бо війна страшна, це завжди руїни і смерть, моліться а я буду молитися за Вас. І дійсно молився бо на цілій вулиці у Хирові ми тільки одні залишились у своїй хаті до кінця війни, хоч були різні небезпеки", 31.08.2013 р. п. Володимира.
Заклик до молитви і до посту за мирне врегулювання конфлікту - християнська позиція усієї Католицької Церкви, сподіваємося буде почутий на найвищому рівні і збереже людське життя як християн так і мусульман Сирії.   
о. Полікарп Марцелюк, ЧСВВ

Немає коментарів:

Дописати коментар