неділю, 20 липня 2014 р.

Проща за мир в Україні під покровом Кир Андрея

Кир Андрей і пластуни
27 липня у неділю о 7.30 год. Божественною Літургією з собору св. Юра (Львів) прочани вшановуючи 149 річницю від дня народження Кир Андрея Шептицького вирушать  прощею до родинної оселі Шептицьких у Прилбичах. Маршрут прощі розрахований на 3 дні і пролягатиме через с. Рясна Руська де у храмі св. Димитрія помоляться молебень до Пресв. Богородиці за заступництвом препмуч. Олексія Зарицького. Далі вимощеною дорогою паралельно до траси Львів-Краковецю проща пройде через Солуки, Домажир, Ямельню де на місці гибелі блаженних  Миколи Конрада і Володимира Прийми помоляться молебень до Новомучеників, у Страдчі Хресну дорогу, і вечеря та нічліг (24 км). 
У  понеділок 28 липня проща матиме Літургію о 8.00 год. зранку у каплиці Матері Божої Нерушимої стіни і вирушить лісовою дорогою до Новояворівська (16 км), де у храмі верх апп. Петра і Павла буде молебень до Непорочного Серця Пресв. Богородиці та обід, останню ділянку через Бердихів, Підлуби, Брухналь (Тарновицю) проща дійде до Прилбич де після вечері о 22.00 год. розпочнуться нічні чування. 
У вівторок о 9.00 год. проща завершиться Архиєрейською Літургією.  У часі мандрівки будемо молитися за душі невинно убієнних мирян і воїнів на Сході України, та розважимо над словами Кир Андрея "Відчуваємо, що днесь в публічнім життю не всьо дієся так, як би того строга справедливість вимагала і як велить Божий закон любови ближнього. Відчуваємо упослідженнє нашої суспільности в публічнім життю і одиниці нашої народности не в однім і не раз. Разом з Вами відчуваємо всі народні болі і терпіння і разом з Вами хочемо працювати і працюємо по силам над поліпшеннєм нашої народної доли. Для того, коли п’ятнуємо всьо, що поміж нами єсть злом, коли рішучо Вас перестерігаємо, робимо се для Вашого добра, а ніколи на те, щоби кому-небудь на світі приподобатися, і ніколи на те, щоби солідаризоватися з тим, що йшло би на яку-небудь шкоду нашого народа... До осягнення правдивого добра потреба витривалої праці, довголітніх жертв, довголітніх трудів, а перед всім потреба, щоби та праця опиралася на Божім законі, щоби до Бога провадила, а не в пропасті беззаконія. Так єсть: вітчині служиться працею, пожертвованієм, святостію, тверезостію, ощадностію, побожностію. А святий Божий закон обов’язує не лишень в життю приватнім, не лишень в життю родиннім, але і в життю горожанськім, в життю народнім. Не забувайте ніколи, що Божа наука єсть провідним світлом, котре веде до щастя дочасного і вічного спасення." З послання з нагоди вбивства цісарського намсника, Львів, дня 1 мая року Божого 1908 
З питаннями про учать звертайтеся до п. Петра Горобця - 80973368888

Немає коментарів:

Дописати коментар