четвер, 14 серпня 2014 р.

Святі - посланці миру приклад для молоді

Вітання спільнот скаутів
3-10 серпня 2014 р. у лісах біля Лізє (Нормандія, Франція) понад 12 тис. католицької молоді з Федерації Скаутингу Європи зустрілися на таборі EuroJam  у Нормандії. На землях, де 100 років тому у 1914 р. розгорталася драма І світової війни, до молоді з закликом подолати страх і вийти на зустріч ближньому щоб зберегти мир звернувся Папа Франциск - Моліться за мир в Європі і не бійтеся захищати християнські цінності! Девізом зустрічі було обрано слова Христа у Євангелії від Йоана, 1, 35: Прийдіть і подивіться! 

На Літургії під-час відkриття табору єпископ Василь Чиріл, ТІ, секретар Конгрегації Східних Церков та капелан скаутів звернувся з закликом зустрітися з Христом, у тайні Покаяння і Євхаристії, а  ця зустріч має стати відповіддю на питання пошуку сенсу життя і джерелом радості і миру. На протязі тижня молоді скаути могли зустрітися під-час ігор, мандрівок, обміном досвідом та прощі до базиліки  св. Терези з Лізє, де
Базиліка св. Терези від Ісуса

приступили таїнства Покаяння.
  На щодень у таборі скаути збиралися на Літургію де відповідно до дня, священник читав Євангеліє яке скеровувало кожного бути чуйним у виборі покликання, усвідомити що Христос перебуває між ними, заохочували наслідувати Христа. Покровителем на кожен день були святі зразок до наслідування скаутам, як св. Іван Віяней парох з Арсу який повчав що Христос присутній у кожній людині. Приклад життя святої Терези, яка у собі зуміла об'єднати життя черниці закритого контемплятивного кармелітського монастиря, з прагненням нести світло Євангеліє і бути  миротворцем у тривожній добі іу житті досягла духовних висот завдяки дорозі покори і прийняття Божої волі. 
Відвідання музею скаутів

- Без страху розпочати подорож,  щоб служити - так Святіший Отець звертається із закликом вийти, укріпленими зустріччю з Богом у Святій Тайні Покаяння, і вдягненими в силу Його любові, яка виганяє всякий страх, щоб «проголошувати Божу любов до самих кінців землі, щоб служити ближнім у найвіддаленіших околицях». Є багато поколінь, зазначив Папа Франциск, які зростають в святості, живуть благочестям і великодушністю саме завдяки педагогіці скаутства.

 У часі таборування скаути мали можливість не лише відвідати музей скаутського руху організований у замку
Скаути у підніжжя, СанМішель

Церемонія закриття
Сан Еурот Нотр Дам де Боіс, але і вирушити на зустріч з океаном, де біля замку Сан Мішель на березі протоки ЛаМанш скаути складали присягу. Проща у Лізє, де скаути пройшли пішою прощею до базиліки св. Терези і відновили свої хресні обітниці стала основною подією духовного життя табору. Табір закінчився процесією з мощами св. Терези під час якої єпископа Жан звернувся з  закликом продовжувати місію св. Терези шляхом покори і добрих діл з радістю і рішучістю йти дорогою голошення Євангелія.
http://www.eurojam.eu/it/web-tv/
 о. Полікарп Марцелюк, ЧСВВ




   

Немає коментарів:

Дописати коментар