понеділок, 28 травня 2018 р.

Золотий Мольберт молитва за мир у Святому Дусі


На спільноту Христових апостолів-рибалок сходить Святий Дух і вони під його натхненням розпочинають працю рибалок людських душ. У день Пятидесятниці  молитвою "Царю Небесний"  27 травня 2018 р. у Львові у Палаці мистецтв  116 фіналістів Золотого Мольберту почали розписувати 250 м. панно "Молитва ангела душі моєї"! Отець Полікарп заохотив, щоб молодь через творчість передала власне розуміння дарів мудрості, знання, прагнення миру, а передусім - любові до Господа Бога і батьків, втіленої у образі Ангела-охоронця, заступника у житті. 
Ось уже шістнадцятий рік на Львівщині проходить міжнародний конкурс дитячої творчості "Золотий мольберт". У 2017 р. конкурс був присвячений праведному митрополиту Кир Андрею Шептицькому. У липні 2017 р. діти вирушили в мандрівку "Слідами митрополита Андрея Шептицького -  Прилбичі, Крехів, Унів".  Враження від розповідей про Кир Андрея у місцях, де він молився і працював, юні митці виразили у творчих працях. Переможців, визначених шляхом голосування, журі запросило на фінал конкурсу "Золотий мольберт". Цими днями діти із Львова, Києва, Краматорська, Запоріжжя, Миколаєва, Словянська, Харкова, Херсона, Чернігова, Чернівців та інших міст і сіл України створили панно молитви за мир, висловивши почуття творчої радості з нагоди можливості митецької зустрічі юних талантів усієї України.
о. Полікарп, ЧСВВ
Міжнародний Форум дитячої творчості «Золотий мольберт», а в його рамках – конкурс дитячої творчості «Золотий мольберт слідами Митрополита Андрея Шептицького» відомий своїми щорічними майстер-класами, пленерами, пересувними виставками, семінарами й конференціями, створенням Львівської муніципальної дитячої галереї та єдиної у світі «Дитячої галереї під відкритим небом» на площі св. Юра у Львові. Фільм Золотого Мольберту
Щоб реалізувати свій творчий потенціал, понад 1000 учасників з 11 країн світу (Німеччини, Італії, Молдови, Болгарії, Білорусії, Литви, Латвії, Чехословаччини, Угорщини, Польщі), а особливо багато дітей зі Сходу та Півдня України, зареєструвались на сайті artclass.lviv.ua та виявили бажання прибути на Львівщину, щоб протягом літа стати учасниками "Золотого мольберта".
За результатами літніх пленерів 2017 р. 125 талановитих дітей стали фіналістами
конкурсу і 27-28 травня розписали на площі Палацу Мистецтв та Палацу Потоцьких (вул. Коперника, 17) монументальну композицію «Молитва ангела душі моєї» завдовжки 250 метрів. 29 травня журі визначить суперфіналістів і вони 30-31 травня у Національному музеї ім. Андрея Шепитицького у Львові писатимуть на дерев’яному ковчезі ікони ангелів.
Традиційно у Львові 1 червня, у
День захисту дитини, декілька сотень дітей візьмуть участь у святі дитячої творчості юних талантів, яке розпочнеться о 10.00 у соборі св. Юра у Львові молитвою дітей, яку очолить Архиєпископ Львівський Кир Ігор Возьняк, молебнем за дар життя і мир в Україні. 
Після молитви учасники разом з владикою Ігорем пройдуть духовно-мистецькою ходою до Палацу Мистецтв, де їх очікують особливі нагороди – срібні та
золоті медалі, гран-прі "Золотий мольберт" з благородного металу та діамантів, путівки закордон та на пленери з видатними українськими художниками і майстер-класами у Палаці Мистецтв та мандрівами по замках та монастирях Львівщини.
За результатами діяльності Форуму відбудуться персональні та пересувні виставки дитячих шедеврів, а на сайті artclass.lviv.ua будуть представлені творчі роботи учасників для всенародного голосування.
На шпальтах усіх випусків часопису «Артклас», який у жовтні відзначає свій 15-тилітній ювілей, друкуватимуться, протягом 2018 р. дитячі шедеври та методичні досягнення досвідчених педагогів сучасності і їхні майстер-класи.
Засновник міжнародного форуму дитячої творчості
«Золотий мольберт - слідами Митрополита Андрея Шептицького»

Ольга Михайлюк

Немає коментарів:

Дописати коментар