середу, 17 серпня 2022 р.

Кир Йосиф надихає молодих художників

 Через терни до зірок таким девізом у священичому та архиєрейському служінні керувався Слуга Божий Кир Йосиф Сліпий, ректор семінарії,18 літній в'язень радянських таборів, патріарх УГКЦ. "Зовнішна, недбала або й удавана побожність без внутрішньої правди і сили, не освятить і не перемінить не то чужого, але і власного життя кандидата. В тім старанню на дорозі богомільного життя треба бути приготованим на безупинну боротьбу зі злом та на поборювання покус, щоби заховати душу чисту і вільну бодай від тяжкого гріха" Про виховання питомців, 1929 р.

На виставку "Три життя Великої людини" про Кир Йосифа Сліпого прийшла щоб отримати натхнення юні художники 86 учасників фіналу арт-форуму "Золотий мольберт". Дітям розповіли про виховання, покликання, навчання, служіння та горнило випробувань які пройшов Кир Йосиф. Експозиція про Кир Йосифа у Музеї історії релігії триватиме до 15 вересня. Виставка робіт дітей Естафети миру лінк

Творча молодь "Золотого мольберту" з 15 по 18 серпня малюють творчі роботи у рамках "Естафети миру". Проживають учасники у Львівській духовній семінарії, де їх прийняв ректор о. Ігор Бойко і мають можливість познайомитись з життям семінаристів які готуються стати священниками і яку понад 20 років очолював як ректор Слуга Божий Йосиф Сліпий.

Експозиція робіт та нагородження фіналістів Естафети миру відбулося 19 серпня о 17.00 год. у Національному музеї у Львові, де триває виставка робіт мисткині Марії Приймаченко.

У цей час військової агресії РФ у ювілей 130 ліття дня народження ісповідник віри Кир Йосиф надихає творчу молодь "Золотого мольберту" з цілої України якиц прийняла Львівській Духовна семінарія,

яку очолював Кир Йосиф. Познайомившись з експозицією Три життя Великої людини діти засвоїли урок папи Франциска: "Святий є захоплюючим поясненням Євангелія. Його життя є привілейованою точкою зору, з якої ми можемо побачити Добру Новину, яку Ісус прийшов проголосити, а саме що Бог є нашим Батьком і Він любить кожного з нас. Це суть Євангелія, а доказом цієї Любові є Ісус, Його втілення, Його обличчя".
Діти які прагнуть миру і щастя які зустрілись з постаттю Кир Йосифа у своїх малюнках виразять своє пережиття віри і прагнення миру через палітру кольорів універсальною мовою малюнку через лики ангелів.
Оглянути віртуальну Дитячу галерею

о. Полікарп, ЧСВВ

Немає коментарів:

Дописати коментар