понеділок, 10 квітня 2023 р.

4 квітня 2023 р. в Львівській Духовній Семінарії Святого Духа відбулася зустріч Інституту постійної формації душпастирів Львівської архиєпархії присвячена збору свідчень про життя, славу святості мучеництва, ісповіді віри, геройської практики чеснот, які є основою для початку практики прослави святих у Католицькій Церкві. Формаційне навчання провів голова Місії «Постуляційний центр беатифікацій і канонізацій святих УГКЦ» отець Полікарп Марцелюк, ЧСВВ.
― Важливо, щоб інформація про життя святих та слуг Божих нашої Церкви була присутня як у слові проповіді душпастиря так і віртуальному інформаційному просторі, адже спостерігаємо, наскільки світ занурений в Інтернет. І як свого часу ми, василіяни, побачили необхідність євангелізаційної праці через книжку (видавництво «Місіонер»), тепер для нас є необхідність бути присутніми також у віртуальному просторі, ― зазначив отець Полікарп. Отець представив як книги про блаженних та Слуг Божих так і ресурс блогу Місії Постуляції, віртуальну карту Слуг Божих на платформі Google Earth та відео про блаженних на You Tube каналі Місії.

Учасники заходу мали нагоду дізнатися багато важливого про беатифікаційні процеси, які зараз тривають, зокрема про Слугу Божого шляхом мучеництва Петра Мекелити і 44 тих що з ним, Ісидора Дольницького, духівника семінарії, митрополита Йосифа Сліпого, а також розповів як поширювати інформацію про слуг Божих нашої Церкви.

― Блаженніший Любомир Гузар на Синоді єпископів заохочував молитися до собору Новомучеників, кажучи, що через молитву до Миколая Чарнецького та тих що з

ним постраждали можна одним чудом досягти канонізації цілої когорти блаженних Новомучеників Церкви. І у посланні у лютому 2023 р. щодо важливості прохань про молитовне заступництво подвижників, мучеників, ісповідників і праведників УГКЦ закликав вірних до молитви та складання свідчень про отримані ласки. Також заохочуйте, щоб до місць їхнього мучеництва відбувалися паломництва, щоб просили заступництва Новомучеників у час війни, ― додав священник.

Світлини брата Назарія Підгребельного

Джерело сайт Львівської Арихиєпархії УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар