пʼятниця, 24 травня 2024 р.

Проголошено декрети Дикастерії у справах святих

У четвер, 23 травня, 2024 року, Папа Франциск прийняв на аудієнції в Апостольському палаці у Ватикані кардинала Марчелло Семераро, Префекта Дикастерії в справах святих. Під час зустрічі із очільником згаданої Дикастерії Святіший Отець уповноважив оприлюднити Декрети, що стосуються майбутніх канонізацій та бетифікацій, а також визнання геройської  практики чеснот.

Декрети, що відкривають шлях до канонізації

Затверджено чудо за заступництвом блаженного Карло Акутіса, вірного мирянина, який народився 3 травня 1991 року в Лондоні (Великобританія) та помер 12 жовтня 2006 року в Монці (Італія). Інше чудо за заступництвом блаженного Джузеппе Алламано, священика та засновника Інституту місій «Consolata». Слуга Божий народився в Кастельнуово Дон Боско (Італія) 21 січня 1851 р. і помер в Турині (Італія) 16 лютого 1926 року. Це відкриває шлях до їхньої канонізації.

Майбутні блаженні

Ще одне чудо, стверджене Єпископом Риму, приписуване заступництву праведного Слуги Божого Джованні Мерліні, священика і Вищого Настоятеля Згромадження Місіонерів Найсвятішої Крові. Він народився 28 серпня 1795 року в Сполето (Італія) та помер 12 січня 1873 року в Римі (Італія). Він буде беатифікований, як і кандидати на прославу, про яких далі.

Наступними Декретами проголошується мученицька смерть Слуги Божого Станіслава Костки Штрайха, дієцезіального священика, який народився 27 серпня 1902 року в Бидгощі (Польща) та був вбитий з ненависті до віри 27 лютого 1938 року в Любоні (Польща), а також мучеництво Слугині Божої Марії Магдалини Боді, мирянки, що народилася 8 серпня 1921 року в Шглігеті (Угорщина) і була вбитою з ненависті до віри 23 березня 1945 року в Літері (Угорщина).

Геройський вимір чеснот

Проголошені також Декрети про визнання геройського виміру чеснот кандидатів на прославу, для беатифікації яких потрібне визнання чуда за їхнім заступництвом. У цьому переліку: Слуга Божий о. Ґульєльмо Ґаттіані (в миру: Оскар), Ордену Братів Менших Капуцинів (1914-1999); Слуга Божий о. Ісмаель Молінеро Новільйо, в миру Ісмаель де Томеллосо, іспанський мирянин (1917-1938); та Слуга Божий Енріко Меді, італієць мирянин (1911-1974).

Затвердження канонізацій

Крім цього, Святіший Отець затвердив позитивне рішення сесії кардиналів та єпископів при Дикастерії, щодо канонізації блаженних Емануеля Руїса та 7 співбратів з Ордену Братів Менших, а саме Франциска, Абдель Муті та Рафаеля Массабкі та мирян, вбитих з ненависті до віри в Дамаску (Сирія) між 9 і 10 липня 1860 року. Вони загинули у церкві отців францисканців, відмовившись прийняти іслам. Крім того, Папа постановив скликати консисторію, яка розгляне також питання канонізації блаженних Джузеппе Алламано, Марі-Леоні Параді, Елени Ґуерри та Карло Акутіса.

Джерело: Dicastero delle Cause dei Santi


Немає коментарів:

Дописати коментар