вівторок, 8 жовтня 2024 р.

Праведному митрополиту Андрею Шептицькому освятили пам’ятник покровителю міста Шептицький

У неділю, 6 жовтня 2024 року, на парафії Пресвятої Богородиці Владичиці України у м. Шептицький відбулася урочиста та історична подія – посвячення пам’ятника праведного митрополита Андрея Шептицького.

З нагоди цієї події Архиєрейську Божественну Літургію очолив єпарх Сокальсько-Жовківський Кир Михаїл Колтун.

Після читання Євангелія єпископ виголосив проповідь у якій наголосив, що ми хочемо поріднити наше життя з життям праведника і з життям міста: «Ми мусимо знати історію, щоб втішатися нашими провідниками, зокрема Митрополитом Андреєм». Також Владика зазначив, що ця назва міста принесе із собою духовні цінності, яких навчав митрополит.

«Сьогоднішнє Євангеліє каже нам любити Бога понад усе, а ближнього свого, як себе самого. Бог створив світ і став живим єством, щоб ми з нього брали життя. Це все є для нас добром, яким ми повинні ділитися. Адже ніхто у світі не є сам від себе, а всі пов’язані одні з одними.» – йдеться у проповіді владики.

Проповідник наголосив, що навчання катехизму вчить нас сприймати світ і життя в Бозі: «Святе Письмо розповідає про сотворіння світу в про те, як Бог оцінює сотворений світ – побачив Бог, що воно добре. Для споріднення людини з життям, Бог дає нам настанову любити світ».

Оцінюючи великий вклад митрополита Андрея у розвиток Церкви і Держави, владика Михаїл наголосив на його вмінні ділитися любов’ю, закликаючи всіх до його наслідування. «Хто, як не ми, християни, які любимо Бога понад усе і ближнього, можемо виявляти любов до світу. Ми, що любимо один одного, світ і все, що до світу належить – не можемо відокремити сотворіння від Бога .

Ми молимося за Божу мудрість, щоб зрозуміти сенс життя у любові.» – завершив владика Михаїл.

Після богослужіння Владика склав слова вдячності адміністратору парафії о. Володимиру Ващуку та священникам за ревне служіння і працю, яку вони виконують для добра парафії, Церкви та міста. 

Відтак відбулося урочисте посвячення пам’ятника великому пророкові Церкви, розбудовувачу українського суспільства та державотворцю – митрополиту Андрею.

Адміністратор парафії о. Володимир подякував владиці Михаїлу за благословення та постійну підтримку, а також усім причетним до встановлення пам’ятника.

Немає коментарів:

Дописати коментар