четвер, 21 листопада 2013 р.

Свідчення архистратига Михаїла - Хто як Бог!

Архистратиг Михаїл
Архистратиги Божі, служителі божественної слави, ангелів начальники і людей наставники! Корисного нам просіте і великої милости, як безтілесних архистратиги.   Кондак 
Святий Архистратиг Михаїл - взірець вірності Господеві,  ще на початку віків,  Він став на захист слави Божої, у час бунту ангелів. Ім'я Архистратига Михаїла – Мі-ка-ель з євр. Хто як Бог! є тим свідченням яким він протиставився збунтованим ангелам, які вважали себе рівними Богові.
 Бунт ангелів під проводом ангела досвітньої зорі - Сатананаїла був випробуванням, яке Господь  допустив щоб випробувати людину. ІІ Петра 2, 4: Бо коли Бог не пощадив ангелів, які були згрішили, а кинув у пекло й передав їх до темної безодні, щоб їх тримати на суд;  Ангели вірні Богу на чолі з архистратигом Михаїлом  виступили на боротьбу Одкр 12, 7-9: Настала війна на небі: Михаїл і ангели його воювали проти дракона, і дракон воював та й ангели його, та не перемогли, ані місця не знайшлося їхнього більше на небі. І повержено дракона великого, змія стародавнього, званого дияволом і сатаною, що зводить вселенну, - повержено на землю, і ангели його з ним повержені.
Аббатство СанМішель, Франція
Погляд з перспективи, СанМішель
Архистратиг Михаїл – вождь Небесного воїнства, закликає людину дивитися на рутину життя згори – тобто з перспективи гідності християнина сотвореного на образ і подобу Божу, не забуваючи при тому про покликання людини до «щоденної» святості. Що означає промовляти  Так! Заповідям Божим, Так! Ближньому, і ширити Царство Боже у власному житті даючи радісне свідчення що дорога життя у благодаті Божій уподібнює людину до Небесних Сил, тобто св. Ангелів. У Європі є серія замків біля моря, які у Середньовіччі були дозірними вежами, які попереджували про небезпеку і притулками прочан от як абатство Сан Мішель між Англією і Францією, СанМікель у Гаргано на Адріатиці. Покровителем цих місць є архистр. Михаїл, який закликає нас чувати щоб сили зла не застали нас раптово, а у хвилі боротьби промовляти з ним - Хто як Бог!
Історія вшанування цього свята сягає ІV ст., коли деякі християни  приймали звичаї поган, які гадали, що саме ангели були творцями вселеної, а не Бог, крім того вважали їх божествами. З приводу цього на початку  в Лаодікеї було скликано помісний Собор, який засудив це неправильне вчення. З молитвою просім Господа Бога щоб через заступництво Архистатига Михаїла, який засвідчив вірність Богу, і є завжди поряд  коли ми чинимо чесно і справедливо, щоб зберегти і примножити у нашому житті свідчення архистр. Михаїла - Хто як Бог!
Усі Небесні Сили – святі Ангели й Архангели, моліть Бога за нас грішних!

Немає коментарів:

Дописати коментар