вівторок, 1 липня 2014 р.

Верх. апп. Петро і Павло - перші пагони Церкви Риму

Верх. апп. Перо і Павло
30 червня 2014 р.  у свято Верх. апп. Петра і Павла папа Франциск  у проповіді на Літургії звернув увагу що сьогодні, як і за часів Нерона триває переслідування християн. Подумаймо про Ближній Схід, де християни втікають від утисків, про християн, яких вбивають переслідувачі. Подумаймо також про християн, яких виганяють элегантно "у білих рукавичках" і закликав до молитви за  переслідуваних. Словами Літургії: "Господи ти оплодотворив кров'ю мучеників перші пагони Церкви Риму".  Папа властиво вказує на потребу росту насінини, яка розростається у дерево Царства Небесного є осердям Благовісті, а цією насіниною є Слово Боже, яке росте і стає Царством Божим, стає Церквою завдяки силі Святого Духа і свідоцтву християн:"Мы знаємо, що не буває росту без Святого Духа: Він творить Церкву, це Він сприяє росту Церкви, Він збирає спільноту Церкви, але також потрібно свідчення християн.
І це свідоцтво доходить до межі, коли історичні обставини вимагають твердого ствердження віри тоді з'являються мученики - авторитетні свідки. Тоді Церква оплодотворюється кров'ю мучеників. В цьому - велич мучеництва, яке починається зі свідчення і з часом може за прикладом Ісуса, першого мученика і першого вірного свідка, довести до пролиття крові".
«Але є одна умова для істинності свідоцтва, - зазначив Папа Франциск, - воно має бути безумовним»: «Ми чули в Євангелії слова людини, яка бажає наслідувати Господа, але при одній умові: піти попрощатися або піти похоронити свого батька... Господь зупиняє його: "Ні!". Свідчення не має умов. Воно має бути стійким, рішучим, в дусі тих сильних слів, про які говорить нам Ісус: "Нехай буде слово ваше: Так, так, Ні, ні’. Це слова свідчення». Папа у часі Літургії закликав: "Пригадаймо наших предків, які були тут в Римі, подумаймо також про наших переслідуваних істраждаючих братах і сестрах: на їх крові проростають зернини численних малих новорождених Церков. Помолимося за них і за нас самих".

о. Полікарп, ЧСВВ
За інформацією-  http://ru.radiovaticana.va/news/2014/07/01//rus-810483
сайт Радіо Ватикану 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар