середу, 17 лютого 2016 р.

Інтерв'ю о. Матея, Ініціативний комітет
Пам'ять 70 ліття Львівського псевдособору 1946 р. - час щоб звернути увагу на масив інформації, який зберігають ісповідники віри, очевидці, які добилися легалізації УГКЦ. Місія Постуляції разом з журналістами інформаційного департаменту УГКЦ хочуть щоб суспільство почуло цих свідків у фільмі про легалізацію Церкви, який представить як документальні кадри з подій 25 літньої давнини так і долі учасників підпілля у сучасності.

У основу фільму лягли матеріали ювілейної конференції  до 25 ліття легалізації Церкви 1989-2014 р. "Шлях до
Інтерв'ю з Анною Мороз, Марійське товариство
Збірник матеріалів
свободи" оформлені у матеріали збірника "Правда визволить" який розповідає про ісповідників віри приклад яких, став осною витривання у вірі та боротьби дисидентів з тоталітарним режимом. Фільм має допомогти донести до широкого загалу суспільства, приклад боротьби за свободу віри сміливих і відважних учасників Ініціативної групи по легалізації УГКЦ, жіноцтва Марійського товариства, молоді з товариства "Обнова" та УМХ, громадських та політичних діячів, таких як Ростислав Братунь, Степана Хмара, та загалу вірних, які християнську духовність ставили у фундамент побудови незалежної України. Виклик перед яким стоїть   журналіст, чи історик з уривків спогадів і документів цілісно і обєктивно передати правду про особи та події та спосіб вирішення конфлікту.
У сучасний час суспільних змін і пошуків, їх приклад потрібний для пошуку шляху виходу з кризи та розбудови громадянського суспільства на фундаменті автентичної християнської духовності та бажанні послужити Церкві і Україні.
о. Полікарп Марцелюк, ЧСВВ

Немає коментарів:

Дописати коментар