пʼятницю, 12 серпня 2016 р.

Виставка творів "Золотого мольберту"

24 серпня 2016 р. о 13.00 год. до ювілею 25 ліття Незалежності України у столиці України м. Києві, Львові, Хмельницьку, Слов'янську, Маріуполі відкривається виставка міжнародного  форуму "Золотий Мольберт".
Діти зі Сходу і Заходу України які зустрілися у червні у Львові на форумі образотворчого мистецтва під покровом Кир Андрея Шептицького "Слідами Мойсея українського духу" представлять власні митецькі роботи, переглянуть документальний фільм "Щоденник Золотого Мольберту" та встановлять телевізійний міст для взаємного привітання учасників з ювілеєм 25 ліття Незалежності України.
У Львові зустріч відбудеться на площі собору св. Юра, у Києві у храмі св. Василія Великого на Львівській площі у Слов'янську у Центральній бібліотеці міста http://slav-library.dn.ua у Маріуполі у палаці культурі "Молодіжний",  вул. Харлампієвська, 17/25.
Запрошуємо на зустріч!
Понад 200 дітей України (з 5 травня по 31 червня 2016) пензлями на мольберті передавали власне прагнення зупинити війну та відновити мир і злагоду в Україні та інших країнах нашої прекрасної Землі. 
Міжнародний форум мистецької творчості "Золотий мольберт слідами Мойсея українського Духа", приурочений Митрополиту Андрею Шептицькому, який повчав єдність  Сходу і Заходу є в основі побудови України як міцної держави: "єдності Україні треба, а вона накладає на нас усіх обов'язок проявлятися діянням, яке веде до єдності" (Наша державність).
29 травня 2016 року на Форум "Золотий мольберт" прибули ще понад 100 дітей із Сєвєродонецька, Маріуполя, Слов’янська, Кальчика, Станиці Луганської, Черкас, Хмельницька, Запоріжжя, Києва, Рогатина та Білорусі. Разом завершили розпис панорами "Ангели-хоронителі наші..." на святоюрських мурах. Діти Сходу мають окрему історію зустрічі з Форумом через зустріч з військовим капеланом о. Полікарпом. Капелан з нагоди Різдва і Пасхи разом з військовими приїзжав з подарунками у їх школи, щоб у цей тривожний час дати можливість зустрітися дітям з воїнами, які стоять на сторожі їх миру, та щоб воїни батьки, які перебувають далеко від власних родин, зустрілися з дітьми, спокій яких оберігають, ризикуючи власним життям. 
Діти Сходу покликані понести духовну силу, якої вони набралися під час малювання храмів і монастирів Галичини і Карпат. 
http://artclass.lviv.ua/ 
о. Полікарп, ЧСВВ

Немає коментарів:

Дописати коментар