середу, 20 січня 2021 р.

Монс. Фабіо Фабене секретар Конгрегації справ святих

18 січня 2021 р. Папа призначив титулярного єпископа Монтефіасконе, в даний час заступника секретаря Синоду єпископів

Габріелла Черасо - Ватикан

Папа Франциск призначив секретарем Конгрегації справ святих монсеньйора Фабіо Фабене, титулярного єпископа Монтефіасконе, з 2014 року заступника секретаря Синоду Єпископів. Він буде помічником префекта, кардинала Марчелло Семераро.
Народившись в Римі 12 березня 1959 р. навчався в Папській регіональній семінарії у Вітербо, Фабіо Фабене був висвячений на священика 26 травня 1984 р., Здобув ступінь доктора канонічного права в Папському Латеранському університеті і відразу ж розпочав викладацьку діяльність у теологічному інституті у Вітербо. У Ватикані з 2010 р. очолює офіс Конгрегації єпископів і обіймає посаду заступника секретаріату Колегії кардиналів. З 1996 р. він був зовнішнім суддею Суду першої інстанції з причин недійсності шлюбу в регіоні Лаціо, а з 2012 р. він був призначений Почесним Прелатом Його Святості.
Окрім того, що він є автором кількох статей для часописів канонічного права, монсеньйор Фабене написав біографію кардинала Марко Антоніо Барбаріго, якого справи канонізації він є постулятором. З 8 лютого 2014 року, виконуючи обов'язки заступника секретаря Синоду Єпископів, монсеньйор Фабіо Фабене говорив у Радіо Ватикан щодо питань Синоду, зокрема щодо ролі мирян та молоді, про яких згадували на нещодавніх синодальних асамблеях 2018 і 2019 рр. У останній книзі під назвою "Симфонія служінь" з передмовою Папи Франциска єпископ резюмував синодальний шлях, який за останні десятиліття відновив роль ініціативи мирян. Шлях Церкви яка веде до розширення служінь мирян та нового усвідомлення центральної місійної позиції Церкви, яка йде на зустріч. Не менш важливою для прелата є роль молоді. Таким чином, після присвяченої їм Синодальної Асамблеї у світлі постсинодальної заохочення "Christus vivit", монсеньор Фабене підкреслив, що молоді люди є закваскою в суспільстві, і тому їхній внесок у Церкву є фундаментальним". Церква є молодою, а не молоді, - пояснив він про заклик, - саме молодь підтвердила свій намір бути Церквою разом із усіма. " довіряти їм, включаючи їх у подорож кожної окремої громади ".

1 коментар: