понеділок, 13 грудня 2021 р.

Збір свідчень основа прослави святих

Пам'ять о. Йосифа Осташевського 
 Кров мучеників джерело свободи Церкви - навчав Кир Андрей Шептицький, тому маємо як борг вдячності шанувати  пам'ять і наслідувати їх приклад. Церква вшановує пам'ять праведників через прославу їх святими. У Львівській архиєпархії ведеться інформативний процес беатифікації шляхом мучеництва Слуги Божого о. Петра Мекелити і 44 тих що з ним постраждали. Історична комісія збирає по кожному з них свідчення та документи які підтверджують славу їх мучеництва, видано короткі їх біографії і буклети з молитвою до Господа Бога за їх заступництвом. Запрошуємо з молитвою звертатись з молитвою до Слуг Божих, а з їх життіями можна ознайомитись у розділі Життєписи Слуг Божих, а оглянути місця народження Слуг Божих на карті GoogleEarth.

15 грудня о 15 00 год. відбулася ZOOM зустріч  Місія Постуляції «Збір свідчень основа прослави святих», де  Постуляторів, душпастирів та референтів ознайомлено з новим документ Конгрегації справ святих - Правильником Постулятора та обговорено питання збору свідчень. Переглянути

Відео зустрічі частина 1

Відео зустрічі частина 2

Необхідною умовою початку процесу і успішного шляху прослави у Конгрегації святих є існування автентичної молитовної слави святості тому заохочуємо до популяризації прикладу їх життя і мучеництва, зокрема у парохіях де вони душпастирювання. 
Успішне завершення єпархіальної стадії процесу вимагає ствердження автентичного молитовного вшанування у місцевій громаді слави життя і мучеництва кандидата серед вірних що вказує що його приклад святості життя є актуальним і поширюється у громадах. 
Свідчення про вислухані молитви просимо повідомляти - Місія Постуляції святих УГКЦ Львів, пл. Соборна 3а ел. адреса -  postulacia@gmail.com
о. Полікарп Марцелюк, ЧСВВ

Немає коментарів:

Дописати коментар