четвер, 18 травня 2023 р.

Свідчення святості життя у процесах прослави святих

17 травня 2023 р., на прохання голови Постуляційного центру (м. Львів), о. Полікарпа Марцелюка, з ініціативи Богословського Наукового Товариства, що функціонує при Вищій Духовній Семінарії Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, із благословення ректора семінарії о. Івана Римара, у стінах цього духовного закладу відбулася конференція на тему: «Популяризація та збір свідчень, як основа канонізації святих УГКЦ». 

Доповідачі митрофорний протоієрей о. д-р. Андрій-Іван Говера, синкел у справах мирян Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, та о. Андрій Желіско, референт у справах канонізації Тернопільсько-Зборівської архиєпархії представили потребу повноти досліджень  для успіху процесу на римській стадії.  Спочатку о. Андрій-Іван Говера розповів про важливість збирання свідчень щодо нових кандидатів на святих нашої церкви у єпархіальній стадії по парафіях. Презентація. Акцентував увагу на тому, щоб семінаристи, як майбутні священнослужителі, вміли плекати славу святості життя, чеснот чи мучеництва можливих Слуг Божих на парафіях, куди підуть на служіння.

Також розповів про єпархіальну фазу беатифікаційного процесу, з якої розпочинається дослідження життя тих чи інших осіб-кандидатів на святих
повнота досліження є запорукою успіху римської стадії процесу. 
Доповідь продовжив о. Андрій Желіско, розповівши про 14 священників і мирян Слуг Божих у процесі шляхом мучеництва Петра Мекелити і 44 тих що з ним, які народилися або діяли на Тернопільщині. Карта. Презентація. Оскільки, умовою успішного завершення єпархіальної стадії процесу беатифікації є ствердження широкої слави святості кандидатів серед вірних, то метою конференції була популяризація прикладу життя і мучеництва Слуг Божих в семінарійному середовищі щоб семінаристи могли поширити знання про Слуг Божих серед вірян і заохотити молитися до них. Про отримані ласки за заступництвом Слуг Божих вірні і духовенство повідомляли у Місію Постуляції святих УГКЦ листами  79009 Львів, Соборна, 3а або на електронну скриньку postulacia@gmail.com.

           Підсумовуючи, отці наголосили на потребі збору свідчень про нових кандидатів, називаючи їх  ДУХОВНИМ СКАРБОМ НАШОЇ ЦЕРКВИ.

Немає коментарів:

Дописати коментар