вівторок, 29 жовтня 2013 р.

Проща з нагоди 69 річниці відходу у вічність Кир Андрея



Друга піша проща до могили Слуги Божого Кир Андрея почалася 1 листопада о 8.00 год. у Добромилі в монастирі оо. Василіян святою Літургією, яку очолив о. Симеон Манько, ЧСВВ. Маршрут протяжністю біля 90 км. розрахований по 30 км на три дні і пройшов через Боневичі, Нове місто, Болозів, Конів, Букова, Лютовиська, Ракова, Берестяни у суботу до Волі Баранецької, Баранівців, Кулиничі, Містковичі, Зарайське Климівщина, Нижнє, Острів, Загірря, Луки, Рудки на ночівлю зупиняться прочани у Градівці. У неділю  шляхом автостради у Давидовичі, Великий Любінь, Підгайці, Ставчани, Оброшино, Лапаївка, Львів. Ініціатором прощі є миряни пошановувачі Слуги Божого митрополита Андрея. Координатор п. Петро Воробець (097 3368888) жартуючи казав: У дорозі буде потрібно розраховувати лише на самого себе!
Звичайно передбачено дві зупинки на нічліг для прочан у домах людей у с. Берестянах, с. Градівці. Кріпості і доброго шляху за молитвами і заступництвом Кир Андрея усім прочанам!
1 листопада - прочанам  у дорозі сприяє погода у с. Нове місто у римо-католицькому храмі св. Мартина, де разом з римо-католиками молилися за прославу Митрополита Андрея. Природа дивувала винахідливістю Ночували у знайомих і рідні.
2 листопада - після сніданку у Берестянах о 8.30 год прочани подякували за ночівлю і вирушили далі. У с Ковиничі молилися біля каплиці апостола Полісся св. Анджея Боболі де прочан приймали родина Ольги Міхняк, далі, пройшли схилами Розточчя у с. Шептичі родинної землі Кир Андрея. Зазвичай тут жартують що дощова вода з даху, яка стікає у різні сторони з південної сторони тече у Чорне море, а з півночі у Балтику. У 21.00 год. прочани прийшли до с. Градівка, де після молитви подяки і вечері втомлені, але щасливі пішли на відпочинок. 
3 листопада - вийшли рано вранці з Градівки, пообідали у с. Великому Любіні та уже під вечір втомлені та під рясним дощем, о 18.05 год. дійшли до Святоюрської гори.
Подячним молебнем  до Серця Христового та молитвою на могилі Слуги Божого Кир Андрея у крипті Собору прочани просили у Господа Бога через заступництво Кир Андрея для себе і для усіх вірних благословення та кріпості на дорозі життя.
Учасники прощі висловили сподівання що на наступний рік у 70 річницю від дня відходу у вічність митрополита вірні чисельно приймуть участь у прощі, а Господь Бог через Слугу Божого Кир Андрей щедро їх благословить!
У 2014 проща розпочнеться 30 жовтня 2014 р. з Добромиля(29 км), 31 жовтня вірні зможуть долучитися до прощі у с. Берестяни (25 км), 1 листопада у с. Шептичі (30 км), 2 листопада з с. Оброшино(15 км). Проща завершиться Архиєрейською Літургією о 11.00 год. у   Соборі та молитвою на могилі Слуги Божого Кир Андрея у крипті.

Звіт з травневої прощі присвяченій Кир Андрею http://missiopc.blogspot.com/2013/05/blog-post_27.html

Немає коментарів:

Дописати коментар