середу, 15 січня 2014 р.

4 лютого організаційна зустріч святкувань 25-ліття легалізації УГКЦ

На зустрічі представники монаших Чинів та Згромаджень у Гошеві 26 грудня 2013 р. Б. Блаженнійший Святослав наголосив на важливості збереження і переданні пам'яті Катакомбної Церкви в СРСР. У 2014 р. УГКЦ відзначає  25 -ліття легалізації в СРСР і під час інтерв'ю журналістам 13 січня  Блаженнійший ствердив: Ні в часи Незалежності, ні в часи підпілля - перед Церквою не стояло питання, з ким бути. «Бути зі своїм народом – це наче закарбовано у  церковній пам'яті». Цього року Церква вшанує пам'ять вірних, які причинилися до  легалізації УГКЦ. Місія Постуляції 4 лютого 2014 р. о 10:00 у монастирі св. Онуфрія (вул. Б. Хмельницького, 36 м. Львів) проводить зустріч координаторів від інститутів богопосвяченого життя та єпархій УГКЦ.
Місія Постуляції пропонує попередньо перед зустріччю:
1. Відповідальним від чоловічих Чинів і Згромаджень домовитися з отцям-місіонерам (реколектантам), про приготування реколекційних наук «Блаженства Нагірної проповіді втілені у житті ісповідників віри ХХ ст. взірець для сучасників»
2. Відповідальним від жіночих Чинів і Згромадженнь сестрам-катехиткам на цю тему приготувати серію катехитичних наук для молоді та дорослих.
3. Подати контактну інформацію місіонарів та катехитів із Ваших чинів та згромаджень, для координаторів від єпархій, які будуть готові запросити на реколекції. 
Отці місіонарі та сестри катехити котрі зможуть послужити реколекціями та катехизами в рамках святкувань 25 ліття - 4 лютого, зустрінуться з отцями відповідальними у єпархіях для обговорення проведення великопосних реколекцій на парохіях. 
На зустрічі буде представлено календар визначних дат і подій 1989 р. та узгоджено календар святкувань у 2014 р. у єпархіях.
Місія готує   збірник конференції «Шлях до свободи» Запрошуємо привезти на зустріч наявні свідчення і документи нагромаджені на рівні єпархій, Чинів і Згромадженнь  для опрацювання синтетичної науково-популярної монографії по рубриках:
  1. УГКЦ і її насильницька ліквідація – передумови легалізації 1945– 1989 р. 
  2. Пам'ять ісповідників віри – фундамент витривання Церкви та її легалізації. 
  3. Протидія партійно-держ. апарату легалізації УГКЦ в зах. Областях УРСР. 
  4. Комітет захисту УКЦ: ідеологічні засади, зміст, форми та методи діяльності.
  5. Роль єпископату у розвитку еклезіальної структур Церкви.                               Використано http://news.ugcc.org.ua/news/buti_z%D1%96_svoim_narodom__tse_nache_zakarbovano_u_tserkovn%D1%96y_pamyat%D1%96__glava_ugkts_68843.html

Немає коментарів:

Дописати коментар