середу, 29 січня 2014 р.

Мандрівка скаутів на малу батьківщину блаженн. Петра і Романа

Поклін мощам блаж. Петра Вергуна 
У суботу 26 січня, дівчата скаутки зі  Львова та Золочева незважаючи на снігову заметіль вирушили в дорогу...  Розпочали мандрівку з молитви  в храмі  Преображення Господнього,  до блаженних о. Романа Лиска і о. Петра Вергуна, котрі є вихідцями з Городоччини. Життя блаженних є  яскравим прикладом відданого і жертовного життя для Бога і Батьківщини.  Вірні пам'ятають і вшановують обох блаженних. Як о. Романа, який народився жив і душпастирював у Городку, так і о. Петра, який був  вихідцем  з цього містечка проте пасторальне служіння виконував у Німеччині, де він опікувався українцями греко-католиками, сумлінно виконуючи обов'язки і як добрий пастир вірних залишився з ними до кінця і потерпів за  віру Христову.

Родинна оселя блаж. о. Романа Лиска
Скріплені прикладом блаженних ми пройшли засніженими дорогами Городка до церкви Благовіщення. У церкві віддали шану мощам блаженного о. Петра. Далі ми попрямували до оселі священичої родини   блаженного о. Романа. 
Молитовна мандрівка приблизила нам і зробила  і зрозумілішими постаті блаженних Петра і Романа.
В житті ми часто думаємо, що святі  це монахи, пустельники і мученики, які жили  тисячі років тому, високі у святості і тим самим далекі від буднів життя. У мандрівці ми побачили що блаженні, це люди, які достойно пройшли шлях випробувань. Пам'ять про них Церква передає як скарб вірним, як яскравий приклад святості  життя в  простоті, щирості та відданому служінні у щоденних буднях житття.
Катерина Білецька

Немає коментарів:

Дописати коментар