вівторок, 6 жовтня 2015 р.

Свідки віри - джерело покликань

IMG_6210Взірець духовного життя священників і вірних, які передають скарб віри є тією основою на якому будується покликання кожного християнина і богопосвяченої особи. Жертовність життя мучеників та ісповідників віри є основою свободи Церкви, повчав Кир Андрей Шептицький. Семінаристи Львівської духовної семінарії в УКУ (Львів) ознайомилися з тематиками збірника "Правда визволить", автори якого показують як приклад ісповідників віри став основою легалізації УГКЦ та джерелом численних покликань. Семінаристи які покликанням завдячують вихованню в сім'ї та прикладу душпастирів зацікавилися
постатями ісповідників віри і їм було запропоновано можливість ознайомитися з усними свідченями учасників греко-католицького підпілля зібраними Інститутом Історії Церкви. 5 жовтня Інститут спільно з Місією Постуляції святих УГКЦ підготували науковий семінар, який провів о. Полікарп Марцелюк, ЧСВВ і розповів що підставою прослави святих є слава святості християнина, розпізнаючи яку єпископ кличе Трибунал для опитування свідків та Історичну комісію, яка вивчає документи щодо життя і смерті Слуг Божих.
Упродовж тижня студенти 6 курсу Львіської духовної семінарії Святого Духа та Філософсько-богословського факультету УКУ проходять навчальну релігійно-дослідницьку  практику в Інституті Історії Церкви. В рамках практичної роботи студенти знайомляться з Архівом ІІЦ та опрацьовують свідчення очевидців (інтерв'ю, документацію) і на їх основі пишуть біографії учасників підпілля. Координують практику – архівіст Марина Качинська та науковий співробітник ІІЦ Лідія Губич.
IMG_6218 IMG_6229
Фотографії – Ніни Поліщук
Більше світлин із семінару шукайте на сайті УКУ в Фотогалереї

Немає коментарів:

Дописати коментар