пʼятницю, 9 жовтня 2015 р.

Приклад Кир Андрея та ісповідників віри - молоді

Літургія о. Йосафат Лесів 1989 Рудники кладовище
У Місію Постуляції у четверг, завітав о. Богдан Гаврилишин який передав фотографії подій періоду легалізації УГКЦ 1988-1991 р. Молодий юнак Богдан супроводжував о. Йосафата Лесіва під час виїздів робив фотографії. Понад дев'яносто фотоплівок з молінь на Рогатинщині, Львові, Тернополі, Івано-Франківську, Стрию, і навіть з Чорнобиля, Володимирської гірки у Києві та голодування на Арбаті (Москва) зібрав юнак. За чорно білими подіями стоїть цілий пласт історії ісповідництва віри. Фотогалерея, яку о. Богдан зберігає в родинному архіві у м. Болехові, де душпастирює ось уже 25 років, цінний ресурс пам'яті.  Матеріали які отець передав у Місію перевели у електронний формат і описали. 
Зустріч з учнями СШ № 4, Броди
Зустріч з учнями СШ № 4, Броди
У пятницю, о. Полікарп, ЧСВВ у м. Броди, у Педагогічному коледжі провів зустріч з молоддю та юнацтвом і представивши постать Кир Адрея Шептицького. Вказуючи на життя Кир Андрея розповів як у дитячі роки батьки допомогли формувати характер майбутнього покликання Кир Андрея, Представив його діяльність у справі злуки Церков та випробування, які Кир Андрей зазнав за вірність Церкві і українському народу. Говорячи про гідне спадкоємство Кир Андрея було вказано на життя ісповідників віри, які виховані на прикладі митрополита Андрея йшли шляхом жертви.
Повчав Кир Андрей - Кров мучеників - джерело свободи Церкви, провіщаючи Голготу і Воскресіння Церкви. Приклад вірності в свою чергу надихав вірних до витривання у вірі. На завершення зустрічі отець представив документальний фільм про Кир Андрея і розповів про долі ісповідників віри представивши збірник до 25 ліття легалізації УГКЦ. Молодих педагогів отець заохотив до жертвенної праці серед молоді над їх вихованням за взірцем Кир Андрея та праведників християн України. Вдячність директору п. Квак Олександру за можливість зустрітися з молоддю. Опісля була зустріч з учнями старших класів СШ № 4, яким також о. Полікарп, ЧСВВ наблизив постать Кир Андрея.
о. Полікарп Марцелюк, ЧСВВ 

Немає коментарів:

Дописати коментар