пʼятницю, 20 березня 2020 р.

Молитва єднає


Кожну неділю о 11:00 год. із Патріаршого собору в Києві буде пряма трансляція Божественної Літургії. Долучитися до спільної молитви ви зможете:

Через YouTube канал на сторінці «Живе ТБ»:

У Facebook на сторінці «Живе ТБ»:

Хто із Вас планує приймати участь у молитві у онлайн-трансляції Божественної Літургії, Хресної Дороги, Вечірні, Утрені чи ін., ласкаво просимо поширити цю інформацію.

27 березня, о 19.00 (за київським часом) відбудеться молитва Святішого Отця  «Urbi et Orbi» (Місту і світу). Із Патріаршого собору молитву транслюватимуть засоби масової інформації, зокрема «Живе ТБ».

" Для того щоб широко відчинити двері Божого милосердя і вилити Божу благодать на весь світ, Святіший Отець закликає взяти в ній участь. На завершення молитви Папа Франциск уділить повний відпуст усім тим, хто з ним єднатиметься у молитві», —  Блаженніший Святослав.

Дорогі священики, монахи і монахині, семінаристи, брати і сестри!
Як уже ми повідомляли Вам у двох перших комунікатах із приводу спалаху коронавірусу, у цей надзвичайний час Великого Посту нам заборонено служити Літургії з нашими вірними, а в деяких регіонах навіть закрити храми. Все ж ми, пастирі, вживаючи різні засобами комунікації, покликані плекати глибоку молитовну єдність між нами священиками та вірними. Як добрі пастирі маємо іти назустріч людям, коли вони будуть цього потребувати. Закликаю вас завжди дотримуватися усіх засобів безпеки, що приписує санітарна служба.

Ми, священики, зобов’язані служити Божественні Літургії у суботу та неділю за наш народ. У інших днях, якщо немає можливості служити Літургії Передосвячених Дарів, то бодай пильнуймо Церковне Правило. На заклик Папи Франциска та Конференції єпископів Італії, хоча це є а-літургійний час, - дозволяю служити в цих днях Божественні Літургії.

В часі пандемії ми змушені бути в ізоляці у наших домівках, не можемо без потреби виходити на вулицю. Заохочую Вас використовувати цей час на молитовне читання Святого Писання та духовної літератури. Передусім пам’ятаймо, що цей Піст – це надзвичайна нагода єднатися із Ісусом Христом в Оливному Городі, у Його хресній дорозі, стражданнях і смерті на хресті. Він кожного із нас кличе взяти свій хрест і нести його разом з Ним. Бути з Христом з’єднаними, солідарними! Щоб ці наші переживання і страждання довели нас до воскресіння.

Мир усім! Вгору піднесім серця!

+ Діонісій

Немає коментарів:

Дописати коментар