пʼятницю, 3 квітня 2020 р.

Під покровом Кир Андрея навколо Львівщини

12 березня у гарнізонному храмі св. ап. Павла і Петра  молитвою та благословенням державного прапора розпочав львів'янин Ярослав Козак, марафон навколо Львівщини. Впродовж 23 днів він бігом із українським стягом подолав понад 747 кілометрів Львівщиною. Марафон із прапором присвячено 30-ій річниці підняття українського національного стягу над Львівською міською радою 3 квітня 1990 р. і на завершення марафону прапор було піднято над міською Ратушею. Програма
Марвфон п. Ярослав Козак
За ціль пробігу організатори ставили справу вшанування українського національного синьо-жовтого прапора, заохочення загалу до здорового способу життя і оздоровчого бігу, збір коштів на лікування бійців АТО. Під час бігу п. Ярослав зустрічався з представниками влади і людьми доброї волі, які давали дах над головою і підкріплювали сили атлета з українським національним прапором. 
Місія Постуляції святих УГКЦ надала образи і посланя 
Фінал марафону, храм св. Андрія
праведного Кир Андрея Шептицького "Наша державність", які як знак вдячності п. Ярослав дарував усім помічникам пробігу. У час марафону п. Ярослав відвідував храми і монастирі оо. Василіян зокрема у м. Жовква, с. Підгірці, оо. Студитів в с. Унів та парохію УГКЦ у м. Сколе та родинний маєток Шептицьких у с. Прилбичі. Кир Андрея було обрано покровителем прощі адже у 2020 р. вшановуємо ювілей 155 ліття від народження Кир Андрея, відомого мецената культури який також опікувався молодіжними і спортивними товариствами, такими як Пласт, Січ і Луг та втілював ідеї української державності основаної на християнстві.
Пробіг п. Ярослав згідно програми усіма тринадцятьма районами Львівської області: Жовківський, Сокальський, Радехівський, Золочівський, Перемишлянський, Жидачівський, Стрийський, Сколівський, Турківський, Старосамбірський, Самбірський, Мостиський, Яворівський. 
На завершення п. Ярослав підняв прапор на Ратушу у м. Львів і разом з учасниками пробігу подякували Господу Богу спільною молитвою Ангел Господній з о. Полікарпом, ЧСВВ біля храму св. апостола Андрія Первозванного. Адже храм св. Андрія  у жовтні 1990 р. було передано оо. Василіянам  і усі 30 років незалежності України отці Василіяни і вірні УГКЦ щодня у храмі моляться за дар свободи і Боже благословення для народу України. 



Немає коментарів:

Дописати коментар