понеділок, 12 липня 2021 р.

Подяка лікарям папи Франциска

11 липня у Римі папа Франциск  звернувся до вірних з традиційним недільним Ангел Господній, але не з традиційного вікна Ватикану а з балкону 10 поверху лікарні Джемеллі де був успішно прооперований. 

Сердечно дякую! Євангеліє, що читаємо сьогодні в Літургії розповідає що послав Ісус учні з проповіддю, «вони помазали олією багато хворих і зцілювали їх " (Мр. 6, 13). Ця "олія" лікує і зараз пригадує Оливопомазання  хворих, яку вона дає потіху духу і тілу.

Але ця "олія" - це ще й слухання, близькість, турбота, ніжність тих, хто піклується про хвору людину: це як ласка, яка змушує вас почуватись краще, заспокоює і знімає біль. Всім нам усім рано чи пізно потрібне це "помазання" близькості та ніжності.

У цьому жесті Ми всі можемо пожертвувати ближньому візит, телефонний дзвінок, простягнуту руку до тих хто потребує допомоги. Нагадуємо, що в Синоптичних Євангеліях остаточне рішення Мт. 25 одне з тих, що Євангелисти будуть просити у нас, - це близькість з хворими.

У ці дні госпіталізації в лікарні, я ще раз переконався, наскільки важливою є хороша медична допомога, доступна для всіх, як є в Італії та інших країнах. Безкоштовна послуга охорони здоров’я, яка забезпечує добре доступну послугу для всіх. Не втратьте цей цінний актив. Потрібно його утримати! І для цього ми всі повинні взяти на себе зобов’язання, бо це необхідно кожному і просить про внесок всіх. Навіть у Церкві іноді трапляється, що якийсь медичний заклад, не має хорошого управління, не успішний в економічному плані, і перша думка, що приходить до нас, щоб продати його. Але покликання в Церкві - не прибуток, а надати послугу, і послуга має бути завжди безкоштовна.

Не забувайте про це: берегти харитативні установи. Я хочу висловити свою вдячність і заохочення лікарям і всім медичні працівники та персоналу лікарні та інших лікарень. Вони наполегливо працюють! І ми молимось за всіх хворих. Ось там чи ми є хворі діти ми є друзями. 

Чому страждають діти? Чому страждають діти - це одне питання, яке зворушує серце. Супроводжуйте їх молитвою, а моліться за всіх хворих, особливо за тих, хто перебуває у важчих умовах: ніхто не залишається сам, кожен може отримати помазання слухання, близькість, ніжність і турбота. Ми просимо цього через заступництво Марії, нашої Матері, здоров’я хворих.

Наприкінці молитви до Марії Понтифік приєднався до звернення єпископів Гаїті із закликом до країн Карибів «про майбутнє миру та злагоди». Потім згадав моряків в у неділю, присвячену їм, привітав учасників у паломництві до Ченстохови та, в день свята св. Бенедикта, він висловив свої "найкращі побажання Європі", сподіваючись, що "вона буде єдиною тримаючись цінностей на яких була заснована".

Джерело Оссерваторе Романо  https://media.osservatoreromano.va/media/osservatoreromano/pdf/quo/2021/07/QUO_2021_155_1307.pdf

Немає коментарів:

Дописати коментар