середу, 9 березня 2022 р.

Сильна молитва праведника - Посл. Якова 5, 16

24 лютого 2022 р. стане днем пам’яті початку відвертої фази військової агресії Росії щодо УкраїниФото  Військові і мешканці міст і сіл України потрапили під обстріли військ Росії і коли військові захищають і завдають втрат агресору, цивільні мешканці змушені утікати та шукати укриття, та в сховищах та окопах усі вслухаючись у відгук вибухів і сирен, поборюють страх в надії на Боже змилування помножують молитви до святих і праведників українського народу. 

                                         Молитва за мир в Україні.

Господи Вседержителю, Творцю неба і землі, джерело добра і подателю життя! Твоя милість просторіша за небеса.

Із великої любові до нас, людей, Ти подав нам, Твоїм дітям, благословенну землю, Україну, яку ми прийняли як цінний дар із Твоїх люблячих рук! Ми дякуємо Тобі за те, що можемо називатися її доньками і синами, що можемо живитися з багатства Твоїх дарів!

Господи, Ти добре знаєш, що тепер ми, як народ, складаємо важкий іспит нашого національного життя. Ти подарував нам свободу, через яку ми подібні до Тебе, нашого Творця, як Твій образ.

З Твоїх рук ми отримали нашу державу, вільну і незалежну, за яку протягом віків боровся великий сонм українців, герої віри, праведники і лицарі духу.

Сьогодні, припавши в молитві до Тебе, нашого люблячого Отця, просимо прощення від імені кожного українця за гріхи народу. Особливо благаємо прощення за брак єдності серед нас, суспільні незгоди, корупцію, моральні упадки, соціальну несправедливість. Прости нам наші провини. Бо від сьогодні хочемо бути Твоїм народом, що вірно береже Твої заповіді та повеління. 

У час лихоліття і війни ми вдаємося до Тебе зі сокрушенням наших сердець, бо знаємо, що наша доля у Твоїх руках. Перед лицем ворога, що віроломно вдерся до нашого спільного дому, ми благаємо Тебе про допомогу і порятунок!

Ми усвідомлюємо те, що нічого не відбувається без Твого допусту. Тому, Владико, ми довіряємо Твоєму люблячому Провидінню, яке ніколи не кидає людину напризволяще.

З відкритим серцем просимо Тебе, щоб Ти визволив нас з рук ворога, який жорстоко знущається з нашого люду, і подарував нам жадану перемогу та шлях до благословенного майбуття серед інших вільних народів землі.

Сьогодні ми, українці, об’єднавшись у цій соборній молитві, поручаємо Тобі нашу державу, увесь наш побожний народ, нашу столицю - древній Київ, усі наші міста і села, наших мужніх героїв-воїнів, наше теперішнє і майбутнє в руки Твого люблячого і милосердного Провидіння навіки. Амінь. 

Блаженніший Святослав 

Історія України ХХ ст. вчить що агресія Росії оперта на брутальній силі і будована на брехні про старшого брата долається солідарністю, витривалістю і мужністю українського народу.

5-8 березня вшановуємо пам'ять Львівського псевдоСобору 1946 р. який Кир Йосиф у Споминах назвав "погано зрежисованою імпрезою" НКВС яка через  "возз'єднання" УГКЦ з РПЦ, втілила один з кроків гібридної окупації Галичини. У 2022 маємо 76 річницю цієї сумної події і Синод єпископів УГКЦ  готуючи вірних до шляху випробувань подає нам до вшанування ювілей 130 ліття від дня народження Слуг Божого Кир Йосифа Сліпого, патріарха та ісповідника віри, який став священиком після завершення І світової війни у 1917 р., а на початку ІІ світової війни у 1939 р. очолив Церкву, а цей ПсевдоСобор зустрів у тюрмі НКВС у Києві. Кир Йосиф і війна - кілька фрагментів з його життя.

Богослов Йосиф який студіював в Інсбруці у час І світової війни пише Кир Андрею: “Мимо того забрався до писань праці на тему «Тринітарний спір між Заходом і Сходом» і праця та йшла би добре - але ось приходить viа major… Вертаються часи галицькі з 1914 р. може Господь Бог дасть щасливо перебути…-всі потяги заняті військом, вертаючим з фронту. Про Галичину нічого тут не знати, від тижня навіть найменшої вістки нема… 
Повертаючись до Львова з Інсбрука в монастирі Уневі, др. Йосиф 30 вересня 1917 р. Йосиф Сліпий отримує ієрейські свячення з рук Кир Андрея, який щойно повернувся в Галичину з полону у Росії. Праведний Кир Андрей призначає його капеланом сестер василіянок у монастирі у Словіті, а з 1925 р. призначає ректором семінарії, яким він був до 1944 р. до її ліквідації уже більшовиками. Власне тому що вихованців ново ієреїв отець ректор вишколював 20 років тому кир Андрей бачить його як одинокого кандидата на митрополичий уряд у час початку ІІ світової війни. Плодом «мирної» угоди глав урядів СРСР Молотова і Германії Ріббентропа у серпні 1939 р. став початок анексії ІІ Речі Посполитої. 
17 вересня 1939 р. у житті Церкви початок літургійного року у цей день Церква вшановує пам'ять преподобного Симеона Стовпника, у життя греко-католицької Церкви брутально втрутились тоталітарні держави Германії та СРСР. Нацистська Германія анексувала західну і центральну частину Речі Посполитої, а Східна Галичина увійшла у склад Української РСР. Оскільки Католицька церква в УРСР розглядалася як „ворожий агент“ держави Ватикан, тож переслідування були неминучими.
Свідомий долі Церкви 22 грудня 1939 р. на свято Непорочного Зачаття Богородиці Кир Андрей поставляє Кир Йосифа єпископом-наступником на митрополичому престолі у Львові Кир Йосифа Сліпого і вручає йому дерев’яний посох Кир Йосифа Боцяна, єп. Луцького. Кир Йосиф згадував момент свячень: «Сприйняв я це (рукоположення), як поклик таємного голосу Божого, що словами Христа кликав Іди за мною, бо в час гоніння свячення не є честю, а тягарем». Кир Андрей готуючи духовенство до випробувань і репресій на основі надзвичайних повноважень Римського Архиєрея Пія ХІІ поручив Кир Йосифу приготування дороговказів духовенству, щодо уділення Святих Тайн у час гонінь Церкви, які були опубліковані у 1940 р. під абревіатурою Й.С., Сучасні правила душпастирства: «Коли загрожували Церкві вороги, а перед усім єретики голошенням ложної віри, Святий Дух висказував устами зібраних єпископів … науку правдивої віри і додавав силу до її проповідування вірним. …Продовж 20-ти століть від самого існування церкви виводив він її своїми тернами не раз із найжахливіших нещасть і упадків».
Дорогі у Христі ми українці у ХХІ ст. уже втретє за століття чинимо опір імперським амбіціям і агресії Росії. Нехай приклад Слуг Божих, як ісповідників віри та праведників, які тоді вказали нам царський шлях жертви і наслідування Христа будуть нам заступниками і покровителями і тепер у боротьбі за право бути вільним, християнським народом у кордонах незалежної України.
Починаємо шлях Великого Посту заохоченням до витривалості у випробуваннях праведника Кир Андрея. Аудіо
У цей час випробувань усильно молимось за заступництвом Слуг Божих, а свідчення про отримані ласки заохочуємо складати на нашу адресу Місії Постуляції святих УГКЦ. А коротко про Слуг Божих УГКЦ ви можете дізнатись через інтерактивну карту. Карта 

Молитва за мир - http://ugcc.tv/ua/media/96038.html 

О. Полікарп Марцелюк, ЧСВВ 

голова Місії Постуляції святих УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар