пʼятницю, 6 травня 2022 р.

Прослава святих - співпраця референтів і Постулятора

5 травня у Івано-Франківську відбулася зустріч у справах ведення процесів беатифікації Слуг Божих відбулася у курії Івано-Франківської митрополії УГКЦ триває процес  шляхом мучеництва Слуги Божого  Єремії Ломницького, василіянина, першого ректора Станиславівської семінарії. Митрополит Володимир Війтишин поблагословив і заохотив учасників зустрічі до співпраці для завершення процесу. З ініціативою зустрічі виступив о. д. Павло Василів, референт справ беатифікації у митрополії, який активно включився у ведення справи о. Єремії та виконує вказівки митрополита Володимира у порозумінні з Місією Постуляції. Отець Полікарп Марцелюк, ЧСВВ голова Місії Постуляції святих УГКЦ подарував митрополиту книгу "Ви світло світу" про генезу шляху ведення процесу прослави святих у Церкві та святих з мирян та вказав вказав що актуальність прикладу святості і мучеництва о. Єремії який був арештований і загинув у засланні у 1916 р. Cимбірську (Росія) для сучасників українців які потерпають від військової агресії Росії. 
Сестра Любомира Надич, постулятор процесу зазначила що збір доказів у
справі завершено і триває переклад актів справи та про поширенням слави святості Слуги Божого у всіх Провінціях Сестер Служебниць по світі та про конференції та академії, які хоч у форматі он-лайн, але відбуваються регулярно. Щодо ведення процесу о. Єремії о. Роман Тереховський зазначив що Постуляторка провела значну роботу і подякував с. Любомирі та о. д. Павлу та вказав що поширення слави святості має мати відгук у отриманих ласках та оздоровленнях, які вірні мають скласти для ствердження слави святості, тому заохотив усіх учасників до поширення серед загалу вірних слави святості з усвідомленням про повідомлення про отримані ласки оздоровлень і заступництва Постулятору чи у Місію Постуляції.

Митрополит заохотив працювати, як над завершенням формування справи о. Єремії так і поширювати славу святості о. Єремії а також подарував учасникам зустрічі публікацію історичної книги "Станіславівські і Івано-Франківські архиєреї УГКЦ" за заохотив до подальших досліджень та висловив побажання про початок процесу прославу нових святих Станіславівської митрополії, адже такі постаті як ісповідник віри єпископ Іван Лятишевський, який після арешту перебував у засланні 10 років і у наслідок хвороб які переніс помер у Івано- Франківську у листопаді 1957 р. 

о. Полікарп Марцелюк, ЧСВВ


Немає коментарів:

Дописати коментар