суботу, 19 листопада 2022 р.

ЕСТАФЕТА МИРУ слідами праведного Кир Андрея

Осінь час плодів! Не зважаючи на військову агресію рф в Україні діти України і світу надхненні прикладом праведного Кир Андрея - Доброго Самарянина і мецената культури у заснованому ним Національному музеї у Львові розпочали творчу молитву і через лики ангелів виразили своє прагення миру. 
Плодами їх праці є творчі роботи Естафети миру ХХ Міжнародного форуму “ЗОЛОТИЙ МОЛЬБЕРТ” дітей України в основному це лик ангела хоронителя України які малювали діти з міст України, які переживають досвід війни і у малюнку ангелів охоронців України виражають своє молитву за перемогу України та щасливе жити в мирі. Незалежно від того, де діти перебувають кожна може прийняти участі в Естафеті Миру, яка нині відкривається виставками дитячих шедеврів на всіх континентах світу щоб малюнками дітей України заявити їх право на щастя і мир у вільній і незалежній Україні.  

Зібрані  Львівською дитячою галереєю 15-19 серпня у Львові 40 фіналістів форуму виразили на полотні свою молитву за перемогу України у формі творчих робіт ангелів. Відео Виставка творчості юних художників лауреатів Форуму за підтримки оо.Василіян, розпочала експозицію ангелів дітей у храмі св. Андрія Первозванного, у соборі св. Юра, а далі помандрувала з благословення Блаженішого Святослава у Патріарший собор Воскресіння Христового у Києві та у собор святої Софії у Рим. 
У Словаччині, Норвегії, Чехії, Литві, Японії, уже відкрито виставку ангелів і діти країн які долучаються до ініціативи Естафети миру.  Віртуальна галерея 

27 листопада відкрито виставку Естафети миру Львівської дитячої галереї у Генеральному домі оо. Василіян у Римі (Авентино). Вірні після Літургії на заклик о. Полікарпа, духівник Форуму чисельно прийшли на відкриття виставки. Про роль дитячої творчості і важливість підтримки творчих зусиль дітей розповів п. Сергій Гречанок, голова жюрі форуму, про унікальний світ дитячої фантазії та роль художника учителя у вихованні естетичного смаку розповіла Наталія Фляк, керівник студії творчості "Бджілка" юні художники студії заслужено отримували престижні нагороди форуму. Про підтримку дитячої творчості у час війни, яка  допомагає не лише дітям, але і людям які оглядають виставку повну енергії  і світла розповіла п. Ірина Зоріна, засновниця БФ "Світлої мрії". Виставка тривала майже місяць, а згодом 12 грудня її гостинно вітав у храмі Софії Божої Премудрості отець Марко Семиген. У березні галерея ангелів помандрує у Венецію, де її зустріне о. Михайло Лехновський, ЧСВВ у церкві Пресв. Тройці.  

Таким чином завдяки ініціативі п. Ольги Михайлюк засновниці Львівської дитячої галереї та душпастирів УГКЦ виставка Ангелів Естафети миру мандрує по громадах УГКЦ України та Європи.

ВІДКРИТТЯ ВИСТАВКИ У РИМІ - СТАТТЯ  ВІДЕО

Заохочуємо долучати дітей до участі у форумі. Реєстрація учасників Естафети Миру триває без обмежень у часі: https://artclass.lviv.ua/uk/zolotij-molbert-2022/?contest=upload-photo 

12-15 грудня у Хокайдо у Японії художник з Харкова п. Сергій Гречанок продовжує знайомити дітей Японії з Естафетою Миру дітей України Львівської дитячої галереї.

Будьмо єдині у молитві і праці разом діти і дорослі під під покровом праведного Кир Андрея Шептицького у прагненні перемоги миру вільної України!

о, Полікарп Марцелюк, ЧСВВ

Немає коментарів:

Дописати коментар