середу, 13 лютого 2013 р.

Приклад трьох стилів святості пропонує Венедикт XVI

Консисторії - урочисті збори Кардиналів  
Звичайно остання Консисторія кардиналів 11 лютого 2013 р. ввійде в історію як день проголошення Папою Венедиктом XVI зречення з уряду св. Петра однак основною метою Консисторії (збору Кардиналів) було проголошення Декретів визнання святими кількох визначних постатей Католицької Церкви.
Подія яка не може бути залишеною поза увагою спільноти Церкви це проголошеня святими Папою Венедиктом XVI ісповідника віри Антоніо Прімальдо і 800 мучеників з Отранто (Південь Італії) закатованих мусульманами за відмову зректися віри після захоплення міста у 1480 р. За свідчення віри кравець Антоніо закликав бути витривалим і йому першому стяли голови як і усім чоловікам які були з ним. Мусульманин Барнаба бачивши свідчення віри християн навернувся за що теж був замучений. Мужня оборона міста та  ісповідь віри зупинили мусульман, а згодом війська Папи Римського та князя Арагонського зупинили наступ мусульман на Папську область і королівство двох Сицилій.
Наступною проголошено святою є колумбійка Лаура Монтойя (1874-1949 рр..), засновниця Конгрегації місіонерських сестер Непорочної Діви Марії та св. Катерини Сієнської. Свята життя провела у місії серед країн Латинської Америки у молитві просила у Господа Бога: "У молитві моїм бажанням було отримати три життя з яких одне я посвятила б адоруванню Христа у Євхаристії, друге щоб провести практикуючи покору а третє посвятити місіям серед невірних. Однак ніщо не може вгамувати моєї спраги по Тобі Господи". Останні 9 років провела у терпіннях від хвороби яка нищила її тіло. Понад 400 сестер у 30 домах країн Південної Америки виконують по-трійну місію своєї засновниці. 
Третьою святою є мексиканка Марія Гвадалупе Гарсія Завала (1878-1963 рр..),  співзасновниця згромадження Служебниць св. Маргарити Марії і бідних.З убогої родини яка бачила нужду вирішила посвятитися служінню хворим. У лікарні передусім дбає про духовну опіку хворих а у час переслідування Церкви у Мексиці 1911-1936 не лише переховувала у лікарні єпископа і священиків, а лікуючи вояків революціонерів здобула в їх особі оборонців і виконувала уряд миротворця. Таким чином у сьогоднішіх часах коли у Мексиці ллється кров священиків, які проповідують проти засилля наркотиків її приклад Римський Понтифік ставить усій Церкві за приклад.

За матеріалами офіційного сайту Апостольського Престолу www.vatican.vа
о. Полікарп Марцелюк, ЧСВВ

Немає коментарів:

Дописати коментар