вівторок, 29 квітня 2014 р.

Ісповідь віри родини Чемеринських минуле і сучасне

Андрій Корчак
До Місії завітав п. Мирослав Боровик, виходець священичої родини о. Якова з Борислава який 10 р. карався за віру на засланні в Сибірі. Він поділився спогадами про родича Слугу Божого о. Ярослава Чемеринського. Отець виріс у сім'ї вчителів батько Микола був директором школи у с. Товсте на Тернопільщині. Покликання до священства визріло у стінах семінарії у Львові після закінчення якої розпочав отець Ярослав Чемеринський  служіння як душпастир у Львові на парохії св. ап. Петра і Павла на Личакові, де користувався пошаною вірних. Образ отця як смиренного духівника, який мав дар промовити до серця каяника залишився у пам'яті вірних. Він був капеланом українських вояків в час першої радянської окупації і це стало підставою для арешту отця улітку 1940 р. згодом у червні 1941 р. його стратили у тюрмі на Лонцького.
У час Майдану у родину Чемеринських ще раз прийшло горе 18 лютого 2014 р. внук Слуги Божого п. Андрій Корчак, будівельник зі Стрия який від листопада 2013 приймав участь у Майдані загинув від побоїв та ран завданих силовиками. Як мученик Слуга Божий отець Ярослав життя віддав за вірність Церкві так сьогодні свідомий внук п. Андрій не міг бути байдужим і віддав життя як свідчення любові до власної Батьківщини.

1 коментар:

  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    Giaonhan247 chuyên dịch vụ mua hàng mỹ từ dịch vụ order hàng mỹ hay nhận mua nước hoa pháp từ website nổi tiếng hàng đầu nước Mỹ mua hàng ebay ship về VN uy tín, giá rẻ.

    ВідповістиВидалити