пʼятницю, 25 березня 2016 р.

Вшанування Слуги Божого о. Ісидора Дольницького у Львові

О. Ісидор Дольницький 
26 березня 2016 р. о 9.00 год в Львівській духовній семінарії hочалася конференція "Отець Ісидор Дольницький - духовний наставник семінаристів". На відкритті з привітальним словом  до семінаристів  семінарій УГКЦ в Україні звернувся митрополит Львівський Кир Ігор Возьняк та ректор ЛДС о. Ігор Бойко. 
Про Духовний провід у Святому Письмі", говорив о. Євген Станішевський. На основі Біблії і прикладі духовного проводу Ісусом Христом апостолів та апостолом Петром вірних, отець Євген вказав на важливість щирості між учнем і учителем для духовного зросту християнина.
"Духовний провід в традиції церкви", розкрив тему владика Венедикт Алексійчук."розповівши про чесноту покори та важливість взаємної довіри наставника і учня для успіху наставництва на основі

 творів Отців Церкви.
Доповідь Кир Григорія Комара

о. Ісидор Дольницький як духовний наставник семінаристів",  Владика Григорій Комар." розповів про Дзядзя, як його називали за батьківську опіку семінаристів, яких він учив бути самостійними розвиваючи ум у практиці вивчення Св. Письма, молитві та покорі, ріст у знанні традиції Церкви, латини, греки та слов'янської мов. 


Про роль творчої спадщини о. Ісидора Дольницького у формуванні духовності семінаристів, священиків та доброму вихованні їх пастви", розповів п. Ігор Василишин, доктор богослов'я, викладач УКУ, який представив писемну спадщину о. Ісидора та її значення для богослов'я та літургіки.
Доповідь постулятора о. Володимира Стефанишина

  Про "Особливості перекладу книги о. Ісидора Дольницького", розповіла п. Оксана Лазор, ЛНУ Івана Франка. Прослава Слуги Божого "Беатифікаційний процес о. Ісидора Дольницького", тема о. Володимира Стефанишина, розповів як Постулятор про творчу спадщину, працю урядовців Трибуналу і завдання Історичної комісії. Під час дискусії о. Полікарп, ЧСВВ заохотив присутніх бути учнями у "школі святих" ісповідників та праведників, які явили світові взірець чеснот та людяності у час секуляризації та лихолітть війни.  
о. Полікарп, ЧСВВ
Деталі конференції - http://lds.lviv.ua/news/1459013444
Життєпис о. Ісидора - http://missiopc.blogspot.com/p/blog-page_27.html

Немає коментарів:

Дописати коментар