середу, 13 квітня 2016 р.


Доповідь п. Романа Яціва
У Львові 14 квітня, о 10.45 у Музеї етнографії (пр. Свободи, 15) відбувся науково-практичний семінар про видатного українського художника Василя Дядинюка та його дружини Ольги Дядинюк – стипендіатів Митрополита Андрея Шептицькго. 
Дослідження презентує Роман Яців, проректор Львівської Академії Мистецтв, знавця митецького ареалу митців Галичини і зокрема митця Петра Андрусіва автора полотна 1000 ліття Хрещення Руси-України.
Семінар в рамках Міжнародного форуму мистецької творчості "Золотий мольберт слідами Мойсея українського Духа". Роман Яців представив життєві випробування та творчий пошук Василя Дадинюка і вказав на роль Кир Андрея як мецената і замовника творчих робіт митця. Доповідач поділився унікальними документами свідченням формування власного митецького стилю митця, який "плазмувався" через контакт з кращими роботами митців Італії та Франції. Плід діяльності митця полотна та митецька виставка робіт митців зі світу і України у 1931 р. у Національному музеї у Львові під протекторатом Кир Андрея. 
о. Полікарп, ЧСВВ

Немає коментарів:

Дописати коментар