неділю, 10 квітня 2016 р.

Зустріч з історією на великому екрані


 Прем'єра у Хмельницьку
У Хмельницьку прем'єра фільму "Ті що вірні" зібрала біля 200 осіб. Сучасні вірні, як вихідці з Галичини так і хмельничани пам'ятають працю душпастирів вл. Павла Василика у Микулинцях і о. Романа Бахталовського у Хмільнику. "Звертаються за контактами та літературою, розповідають власні свідчення сутичок з владою. Люди дякують за нашу роботу і просять частіше показувати подібні стрічки. Я думаю, це запит громади, який вони не можуть задовільнити, коли дивляться звичайний телевізор», поділилась враженнями координатор проектів «Живого телебачення» Анна Остапенко.
Обговорення виставки, Хмельницьк
Перед показами відбулася презентації фотовиставки «Греко-Католицькі Церкви Центрально-Східної Європи в умовах тоталітарних режимів», підготовленої Інститутом історії Церкви, УКУ, яка стала новою сторінкою істрпії для учасників зустрічі.
У п'ятницю відбувся показ  в Тернополі у «Палаці кіно», де зібралися духовенство і вірні як старшого так і молодшого поколінь. Старші люди активно ділилися власним досвідом підпілля, а молодь з зацікавленням слухала і запропонувала створити фільм про ісповідників віри та підпілля на Тернопільщині.
Радіо-анонс, Івано-Франківськ
Прес-зустріч, Івано-Франківськ
9 квітня у Івано-Франківську зустріч в кінотеатрі «Космос» була анонсована на місцевому теле і радіоканалі. а на прем'єрі був присутній митрополит Кир Володимир Війтишин, як господар і учасник фільму, який заохотив колектив "Живого TV" далі працювати над візуалізацією духовної спадщини періоду переслідувань Церкви.
Глядачі перегляд, Івано-Франкіськ
10 квітня у Львові в Львівському музей історії релігії та храмі Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові були чергові презентації, де вірні відзначили професійність та митецьку вартість фільму. Були побажання щоб підкреслити роль Кир Володимира Стернюка та Василія Величковського у розвитку громад у підпіллі, що може бути основою наступного фільму. 
У понеділок у 11 квітня 16:00 год у Львові, в УКУ на вул.
Перегляд, УКУ, Львів 
Свєнціцького, 17, в конференц-зал (ауд. 416))  відбулася зустріч режисера п. Валерія випускника УКУ зі студентами. У вступному слові о. Ігор Пецюх склав побажання творчої наснаги авторам, заохотив зберігати досвід і приклад ісповідників віри.
Відбулися зустрічі з вірними і покази фільму у Гошеві 11 квітня о 20. 00 год. на Ясній Горі в монастирі оо. Василіян після фільму вірні висловили вдячність та поділилися власними спогадами про
Перегляд фільму, Гошів
життя монахів і випробування які випали на їх долю.
Фільм, Стрий
12 квітня о 19.00 год у будинку культури у Дрогобичі, для духовенства і мирян відбувся показ фільму, а о 21. 00 год. вірні які були зібрані  катедрі Пресвятої Богородиці у Стрию на молитовне чування за мир в Україні переглянули фільм і послухали науку о. Полікарпа про витривалість у вірі. Запрошуємо на зустріч з документальною стрічкою про репресії, підпілля та легалізацію УГКЦ.
Відео - https://www.youtube.com/watch?v=3xm3dNDgqvk

Джерелоnews.ugcc.ua/news/f%D1%96lm_t%D1%96_shcho_v%D1%96rn%D1%96_prezentuvali_u_buchach%D1%96_ta_hmelnitskomu_76424.htm
У Тернополі - http://intb.te.ua/2016/04/
Відео - https://www.youtube.com/watch?v=3xm3dNDgqvk

Немає коментарів:

Дописати коментар