четвер, 2 травня 2019 р.

Христос Воскрес!

У світлий празник Христового Воскресення бажаю українському народові і українській родині, тут і там, того здоров'я і сили, від яких здоров'я і сила народу залежить. Якщо маємо дійти до часів, в яких український народ буде розвивати здорово і свобідно всі, Богом дані йому сили, - треба нам між собою і в праці для нашого народу чи над нашим народом дуже дбайливо та ревно плекати родинне християнське життя. Тільки ті народи могутні і здорові, в яких здорова християнська родина. Бо родина - це клітина, з яких складається цілий організм, що його називаємо народом. Коли інфекція недуги затроїть цю клітину, цілий організм наражений на недугу. Святе, чисте, здорове і щасливе родинне життя - це наймогугніша сила кожної держави, але це й найбільше, а може й єдине дочасне щастя людини.
Тому боронім родину перед злом, працюймо над тим, щоб уздоровити ті родини, які неправильно побудовані і неправильно розвиваються. Християнська родина - це школа християнського життя, але й школа суспільного, народного та всенародного життя. Як довго ця школа здорова, видає численні і здорові одиниці - так довго народ і здоровий і сильний. Ці мої побажання рад би я передати всім українським хатам, усім родинам, усім одиницям, що бажають побудувати собі гніздо родинного щастя. І хай Бог Всевишній благословить українську родину, хай дасть їй святі ма­тері християнські, що зуміли би виховувати на героїв багаточисленне потомство, хай дасть українським родинам батьків, що були би для потомства при­кладом громадянських чеснот жертвенної праці для Батьківщини і мудрої ради в громадських справах. Хай Бог дасть українській родині багато героїв, готових віддати життя за Батьківщину, за Церкву, за Христа. Нехай ці Свята переминуть для вас і супокійно, і весело, щоб ви в ці святі дні скріпили серця пам'яттю про Бога і молитвою. Бажаю вам усякого добра, і дочасного, і вічного.
Кир Андрей Шептицький, Пастирське послання з нагоди Воскресіння Христового, Львів квітень 1943 р.

Немає коментарів:

Дописати коментар