вівторок, 7 жовтня 2014 р.

150 ліття о. Платоніда Філяса, ЧСВВ - місіонаря, публіциста, протоігумена

о. Платонід Філяс, ЧСВВ
6 жовтня у монастирі св. Онуфрія у Львові в рамках святкування 150-річчя від дня народження отця Платоніда Філяса, ЧСВВ, за участю о.  Генезія Віомара, Протоархимандрита,  о. Пантелеймона Саламахи, Протоігумена та просвітян, ченців і гостей бібліотеки відбувся круглий стіл присвячений особі і діяльності цього видатного церковного діяча. Редактор інтернет видання “Місіонар” Ігор Чава, представив особу отця Платоніда, як основника часопису “Місіонар”, який у час поширення соціалістичних і радикальних ідей зумів популяризувати серед вірних вчення Церкви. Завідувач бібліотеки Отців Василіян п. Олена Ковальська, розповіла про  місію о. Платоніда в Канаді. О. Філяс, знаючи про загрози впливу сект на вірних зумів розгорнути місійну працю серед українців у Канаді. Доповідь о. Єроніма Гріма, ЧСВВ про отця Платоніда як Протоігумен прочитала п. Олена.  Текст.
Співробітник  бібліотеки п. Наталія Бенькалович  зробила огляд публіцистичної спадщини о. Платоніда - від пастирських гомілій до аналізу стану громадянського суспільства в Галичині.
Присутні мали можливість побачити світлини, та  його напрацювання, подискутувати на соціально-харитативні теми діяльності світлої пам'яті о. Платоніда. На закінчення усі присутні залишили побажання на сторінках книги відвідувачів бібліотеки.
 За матеріалами Прес-служби osbm.in.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар