понеділок, 15 квітня 2024 р.

Проголошено Папою декрети визнання блаженних і чуда

В суботу, 13 квітня 2024 р., Папа Франциск прийняв на аудієнції в Апостольському палаці у Ватикані кардинала Марчелло Семераро, Префекта Дикастерії в справах визнання святих. Під час зустрічі Святіший Отець уповноважив це відомство проголосити три декрети:

-        -  визнання чуда за заступництвом блаженної Елени Ґверри, засновниці Згромадження Сестер Облаток Святого Духа, відомих як Сестри святої Зіти що дозволить проголосити її святою. Блаженна Елена Ґверра народилася 22 червня 1835 р. в Луцці на півдні Італії, де й померла 110 років тому 11 квітня 1914 р. В 1882 р. заснувала світську жіночу спільноту з метою виховання дівчат, посвятивши її святій Зіті, Небесній покровительці міста, яка стала в чернече згромадження. В 1959 р. її проголосив блаженною святий Папа Іван ХХІІІ.

-          мучеництво Слуг Божих дієцезіального священника о. Ґаєти Клауселласа і Бальве, який народився 5 серпня 1863 р. в Сабаделі (Іспанія), й у цій місцевості був убитий з ненависті до віри 15 серпня 1936 року, та Антоніо Торто Райксакса, мирянина і глави сімʼї, що народився 28 березня 1895 р. поблизу Барселони й був убитий з ненависті до віри в грудні 1936 р. в Монткаді (Іспанія). Таким чином, ці двоє свідків віри часів антихристиянського переслідування в Іспанії під час громадянської війни можуть бути проголошені блаженними.

-          геройської практики чеснот італійської черниці Терези Ланфранко, Згромадження Дочок Пресвятої Марії з Левки (1920-1989), що означає завершення дослідження її життя і що для проголошення її блаженною необхідне чудо за її заступництвом.

Джерело: сайт Дикастерії справ святих

Немає коментарів:

Дописати коментар