середу, 10 квітня 2024 р.

Допомагає на полі бою: триває беатифікаційний процес о. Єремії Ломницького

5 квітня 2024 року минуло 15 років від початку відкриття беатифікаційного процесу Слуги Божого отця Єремії Ломницького, ЧСВВ. За цей період багато людей мали можливість ближче ознайомитись з життям і діяльністю цього видатного діяча Греко-католицької церкви, і просити його заступництва перед Богом.

Про випадки заступництва Слуги Божого розповіли Сестри Служебниці Непорочної Діви Марії.

«Маємо декілька яскравих свідчень про його заступництво перед Богом і вислухані молитви в різних потребах. Особливо багато разів Господь, через його заступництво, виявляв свою милість і захист на полі бою, від початку цього повномасштабного вторгнення. Ці свідчення дають військові з Одеси: коли під час обстрілу, летять ракети різного калібру і з різних сторін, в той час військові звертаються про допомогу і заступництво Слуги Божого, ракети або падають в море не долітаючи до цілі, або втрачають бойову спроможність в повітрі», — йдеться у повідомленні.

Сестри Служебниці наголошують, що «як і в часі Першої світової війни, коли арештували і вивезли на заслання багатьох наших сповідників віри, в тому числі отця Єремію Ломницького, так і тепер, маємо цього самого ворога».

«Сьогодні наш знедолений народ потребує прикладу живої віри і довір’я Богові, а також заступництва перед Богом. Таким прикладом і заохотою до наслідування і ревного служіння Богові і народові для мирян, священиків і богопосвячених осіб є Слуга Божий отець Єремія Ломницький», — говориться у повідомленні.

Відбулась спільна молитва Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії з нагоди вшанування памʼяті отця Єремії Ломницького, ЧСВВ

Біографічна довідка:

Слуга Божий о.Єремія Іван Ломницький, ЧСВВ (1860-1916) був одним із найвідоміших місіонерів на зорі відновлення місійної діяльності реформованих Василіян наприкінці ХІХ — початку ХХ століття. Поряд із місією друкованого слова, місійними подорожами до Російської імперії в унійних справах, він проявив себе як «золотоустий проповідник» та організатор. Одним із найвідоміших плодів його місійної праці було заснування Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії — першого активного жіночого згромадження УГКЦ.

Отець Єремія Ломницький, ЧСВВ народився 8 лютого 1860 року в селі Кавське, що належало до Дрогобицького деканату Перемишльської єпархії. При хрещенні отримав ім’я Іван у пам’ять про святого Івана Золотоустого.

Джерело: Сестри Служебниці Непорочної Діви Марії

Немає коментарів:

Дописати коментар