понеділок, 29 травня 2023 р.

Твори дітей "Естафети миру" у Національному музеї

 Папа Франциск звернувся до творчої молоді і вказав що мистецтво є «протиотрутою до менталітету розрахунку і одноманітності», як «виклик нашій уяві, нашому способу бачення речей», аж до того, що «саме Євангеліє є мистецьким викликом із «революційним» зарядом, що ви покликане висловити завдяки вашому генію зі словом протесту, заклику, окрику», бо «сьогодні Церква потребує вашого генія поетів, письменників, сценаристів і режисерів навколо теми поетичної уяви та католицького натхнення. На аудієнції, Понтифік розповів про власний особистий досвід молодого вчителя літератури сказав присутнім: «ви очі, що бачать і які мріють» і «голос тривог людських» «Ви серед тих, хто формує нашу уяву», 
тому раджу: «Не втрачайте подиву живого буття». 

У Львові 1 червня 2023 р. у Національному музеї відкрито виставку з фондів Львівської дитячої галереї п. Ольги Михайлюк. Відео де представлено 400 малюнків юних талантів молоді України і зарубіжжя, а фіналістам вручено медаль лауреата Форуму та путівки на літні пленери переможців Естафети миру  образотворчого форуму   "Золотий мольберт"  2022 р.

 1 червня 2022 року у міжнародному музеї дитячої творчості у м. Осло в Норвегії у співпраці з
БФ «Львівська дитяча галереєю», яка розпочалась ще на початку війни, коли більшість учасників Міжнародного форуму "Золотий мольберт" були змушені залишити власні будинки та залишити окуповані райони. Вони оселилися в різних куточках світу та в переселених районах України, вони не залишали контакту з галереєю. А виставка «Мистецтво дітей», приурочена 20-ти літньому ювілею заснування першої у Львові дитячої галереї, відкрилась 01 червня 2023 року у Міжнародному музеї дитячої творчості у м. Осло в Норвегії, завдяки творчому спілкуванню на конференціях, літній школі педагогічної майстерності та арт терапевтичним практикам, які протягом 2022-2023 рр., організовувала Ольга Михайлюк, старший викладач КГО КЗ ЛОР ЛОІППО. У творчому спілкуванні у 2023 році учасники  ще більш активно об'єднались та зміцніли в дусі та включились в інформаційну боротьбу з російським нацизмом.

Сьогодні діти України хочуть, щоб їх почули! Їх мистецтво є дуже щирим і безкомпромісним, тому так важливо, щоб їх думки та наміри про щасливе і мирне життя почули на всіх континентах на планеті, та щоб усі країни світу підтримували багату юними  талантами Україну у боротьбі за її гідне європейське майбутнє.

Анжела Голдін, Директор Міжнародний музей дитячої творчості    https://barnekunst.no/uk/exhibition/childrens-art-from-ukraine-part-ii-project-peace-relay/

 




 

Немає коментарів:

Дописати коментар