четвер, 22 червня 2023 р.

Блаженні Новомученики моліть Бога за нас!

Мученики- джерело чудотворної сили якою вони діють у Церкві стверджував праведний Кир Андрей Шептицький у посланні  про почитання мучеників у 1941 р. тому наш борг вдячності за дар свободи Церкви та незалежності України виражається у  їх вшануванні пам'яті і наслідуванні прикладу їх життя.  У 2023 р. теж вшановуємо 400-ліття мученицької смерті свщмуч. Йосафата Кунцевича за єдність з Апостольським Престолом. Слідом за ним пішли на мученицьку смерть василіяни у Полоцьку, загинувши від рук царя Петра І. Загалом, історія Греко-Католицької Церкви, особливо у ХХ ст., є історією ісповідників віри і мучеників, зокрема царського в’язня – праведного Кир Андрея та митрополита Кир Йосифа Сліпого, який понад 18 років провів у сталінських таборах. Життєвим кредо греко-католицьких священників була праця поширення віри у Господа Бога та плекання християнської культури в українському народі. У добу лихоліття ІІ світової війни душпастирі Львівської архиєпархії УГКЦ, як о. Микола Конрад, парох у Страдчі та о. Андрій Іщак парох на Сихові у Львові через пролиття крові засвідчили віру Христову та єдність з Апостольським Престолом.

26 червня 2023 р. загальноукраїнською прощею до Страдчу у Львівській архиєпархії УГКЦ та Архиєрейською Літургією яку очолить Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ буде вшановано блаженних Новомучеників. 

У ВИДАВНИЦТВІ "МІСІОНЕР" побачив світ четвертий том книги "Випробувані як золото в горнилі" яким Місія Постуляції святих УГКЦ завершує розповідь про житія блаженних УГКЦ преподобномучениці Лаврентії Гарасимів, священномучеників Івана Зятика та Андрія Іщака, свщмуч. Івана Слезюка та Симеона Лукача,  мирянина Володимира Прийми та свщмуч. Миколи Цегельського проголошених блаженними святим Іваном Павлом ІІ 27 червня 2001 р. у Львові. Книгу можна придбати у  книгарнях та видавництві Місіонер та у Місії Постуляції святих УГКЦ.

Немає коментарів:

Дописати коментар