вівторок, 27 серпня 2024 р.

Вшанування 33 ліття дня Незалежності України - відкриття галереї


24 серпня 2022 р. у тісному колі добродіїв і ентузіастів відбулося відкриттям галереї митецького форуму «Золотий мольберт - Кир Андрей Мойсей укр. духу» дітей України  банерної виставки робіт "Ангели охоронці України" реалізовані у рамках "Естафети миру" започаткованої у 2022 р. засновницею Львівської дитячої галереї п. Ольгою Михайлюк, яка у взаємодії з Місією Постуляції святих УГКЦ та військовим госпіталем за підтримки п. Олени Білоус та військово - музичного Центру Сухопутних військ ЗСУ  реалізували проект 560 м. банеру "Україна не впаде на коліна" яким вдалося прикрасити периметр військового госпіталю. 

четвер, 22 серпня 2024 р.

Пам'ять про священномученика Омеляна Ковча об'єднала вірних на загальноєпархіальній прощі

20 серпня 2024 року в патріотичному селі Космач, Косівського протопресвітеріату, відбулася загальноєпархіальна проща для всіх священників з нагоди 140 річниці від Дня народження блаженного священномученика о. Омеляна Ковча – покровителя душпастирів УГКЦ, а також були уділені ієрейські свячення дияконові Олегу Корпанюку.

Космач. Це село ще прийнято називати «Бандерівською столицею», оскільки тут, в лютому 1945 року відбувалися запеклі бої між воїнами УПА та загонами НКВС. Прославилося село не тільки боротьбою за національну свободу. Саме тут народився блаженний священномученик УГКЦ о. Омелян Ковч.

вівторок, 20 серпня 2024 р.

У рідній хаті Йосифа Сліпого - зустріч молоді «IDіЯ християнина»

10 серпня 2024 р. в с. Заздрість на Тернопільщині, у меморіальному музеї — рідній хаті кардинала Йосифа Сліпого, відбулася зустріч християнської молоді під назвою «IDіЯ християнина». На неї приїхала молодь із Тернопіль-центрального та Тернопіль-східного деканатів міста.

Захід розпочався з Божественної Літургії, яку очолив владика Володимир Фірман.

Він передав вітання від митрополита Тернопільсько-Зборівськоно Василя Семенюка та єпископа-помічника Теодора Мартинюка, зазначивши, що «всі зібралися тут, на цій зустрічі молоді, щоби знайти відповіді на запитання, що означає бути християнином, бути українцем і що для цього робити».

Відзначили 159-ту річницю з дня Св. Тайни Хрещення Праведного Митрополита Андрея

У четвер, 8 серпня 2024 р. Б., у с. Терновиця, що на Львівщині, відбувся духовно-мистецький захід приурочений 159-тій річниці від дня Хрещення Праведного Митрополита Андрея Шептицького.

Захід відбувся на площі біля костелу Пресвятої Трійці, де власне і відбулось Таїнство Хрещення майбутнього Митрополита Андрея.

Захід благословив Єпарх Сокальсько-Жовківський Кир Михаїл, який разом із владикою Петром, єпископом-помічником та владикою Глібом, апостольським адміністратором єпархії св. Володимира Великого в Парижі для українців візантійського обряду у Франції, взяли участь у святковому дійстві. Єпископи разом промовили молитву Митрополита Андрея.

Наукова конференція пам'яті священномученика Миколая Чарнецького

19 серпня 2024 року в с. Семаківці в родинному селі блаженного Миколая Чарнецького відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Блаженний священномученик Миколай Чарнецький — дорога праведника за утвердження української державності та відродження УГКЦ».

Участь у конференції взяв єпископ-помічник Коломийської єпархії УГКЦ преосвященний владика Петро Голіней, науковці, представники духовенства та місцеві парафіяни. Організаторами заходу виступили протопресвітер Чернелицький і парох с. Семаківці о. Василь Скрипка та заступник директора КЗ «Центр культури і мистецтва» Городенківської міської ради п. Ярослав Левкун.

Слузі Божому о. Єремії Ломницькому, ЧСВВ відкрили анотаційну дошку у селі Козарі

У четвер, 15 серпня 2024 року, архиєпископ і митрополит Івано-Франківський владика Володимир Війтишин здійснив архипастирський візит у парафію Святої Параскеви, що у с. Козарі, Букачівецького протопресвітеріату, де урочисто здійснив освячення пам’ятної дошки слуги Божого о. Єремії Ломницького, ЧСВВ (1860–1916).

пʼятниця, 16 серпня 2024 р.

Мученики ксаверіяни - надія для Конго

 У неділю, 18 серпня, о 9 ранку, на просторі перед собором Сан-Паоло в Увірі, в Демократичній Республіці Конго, Вітторіо Фаччіні, Луїджі Каррара та Джованні Дідоне, місіонери Ксаверія, будуть беатифіковані разом з Альбером Жубером, священиком Увірської єпархії. Церемонію якій передує молитовна триднівка з 12 по 14 серпня, і два дні конференції 15 і 16, очолить, представник Папи Франциска, кардинал капуцин Фрідолін Амбонго Бесунгу, архієпископ Кіншаси. Це буде друга беатифікація, проведена в африканській країні, після того, як у 1985 році була проголошена блаженною сестра ануаритка Ненгапета Марія Клементина, убита 1 грудня 1964 року, лише через три дні після Ксаверіан мучеників.