вівторок, 20 серпня 2024 р.

Відзначили 159-ту річницю з дня Св. Тайни Хрещення Праведного Митрополита Андрея

У четвер, 8 серпня 2024 р. Б., у с. Терновиця, що на Львівщині, відбувся духовно-мистецький захід приурочений 159-тій річниці від дня Хрещення Праведного Митрополита Андрея Шептицького.

Захід відбувся на площі біля костелу Пресвятої Трійці, де власне і відбулось Таїнство Хрещення майбутнього Митрополита Андрея.

Захід благословив Єпарх Сокальсько-Жовківський Кир Михаїл, який разом із владикою Петром, єпископом-помічником та владикою Глібом, апостольським адміністратором єпархії св. Володимира Великого в Парижі для українців візантійського обряду у Франції, взяли участь у святковому дійстві. Єпископи разом промовили молитву Митрополита Андрея.

Андрей Шептицький вважав, що мистецтво є свідченням духовності та проявом культури нації, тому спрямовував свою увагу та меценатську діяльність у розвиток української культури.

Доцінюючи великий внесок Митрополита у духовність і культурну спадщину Франківський драмтеатр представив виставу «Нація», створену за однойменною книгою української письменниці Марії Матіос.

Показ драми реалізовано в рамках проєкту «Брухналь – родинний костел Шептицьких», метою якого було привернути увагу громадськості до аварійного стану костелу Святої Трійці, у якому в 1865 році був охрещений майбутній митрополит.

В ході вечірнього дійства охочі мали змогу долучитися до спільного виконання духовного гімну «Боже великий, єдиний, нам Україну храни» разом з юнацько-дитячим парафіяльним хором «Лелія» храму свв. апп. Петра і Павла та оглянути фотовиставку «Брухналь в об’єктиві» за участі учнів школи фотографії імені Дієґо Марадони.

Музичним акомпанементом заходу було виконання духовного гімну «Боже, великий, єдиний» разом з юнацько-дитячим парафіяльним хором «Лелія» храму Святих апостолів Петра і Павла.

Джерело: прес-служба Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар