вівторок, 20 серпня 2024 р.

У рідній хаті Йосифа Сліпого - зустріч молоді «IDіЯ християнина»

10 серпня 2024 р. в с. Заздрість на Тернопільщині, у меморіальному музеї — рідній хаті кардинала Йосифа Сліпого, відбулася зустріч християнської молоді під назвою «IDіЯ християнина». На неї приїхала молодь із Тернопіль-центрального та Тернопіль-східного деканатів міста.

Захід розпочався з Божественної Літургії, яку очолив владика Володимир Фірман.

Він передав вітання від митрополита Тернопільсько-Зборівськоно Василя Семенюка та єпископа-помічника Теодора Мартинюка, зазначивши, що «всі зібралися тут, на цій зустрічі молоді, щоби знайти відповіді на запитання, що означає бути християнином, бути українцем і що для цього робити».

Під час зустрічі для молоді було проведено катехизу на тему «Моє місце в Церкві», яку проводив священник архикатедрального собору м. Тернополя о. Мартин Хомів. Він звернув увагу на важливість активної участі молоді в житті Церкви та суспільства, відзначивши роль кожного в будуванні майбутнього нашої країни.

Мотиваційну лекцію «Бути українцями» з молодими людьми провела п. Наталія Заставецька. Вона закликала берегти національні цінності та культуру, та виявляти громадянську позицію.

Сестри Антонія Шелепило та Василина Чайківська провели панельну дискусію «Бути християнами». Її координувала п. Лілія Соха. Спікери обговорювали виклики та можливості християнського життя в сучасному світі, наголошуючи на важливості збереження віри в умовах глобалізації та постійних змін.

Завершилася зустріч концертом гурту «ПоприВсе», який додав музичного настрою та став яскравим фіналом насиченого дня.

Також учасники мали можливість взяти участь у різних іграх та екскурсіях.

Солодким подарунком для молоді стала фіра херсонських кавунів, яку освятив владика Володимир.

Джерело: прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар