понеділок, 9 листопада 2015 р.

7-8 листопада 2015 р. у парафії Покрова Пресвятої Богородиці м. Вінниці,
відбулася зустріч монашества  Вінницького деканату Києвської архиєпархії присвячена 150 літтю ювілею Кир Андрея. На зустріч організовану ієром. Григорієм Рогацьким та отцями Воплоченого Слова  зібралися отці і сестри як греко так і римо-католицького обряду та ... їх батьки, були присутні також вірні парафії Покрови. Ідея зустріч усіх ченців і черниць, які або походять з Вінниці, або служать чи колись служили у Вінниці, а також, запросити монашество Одеського Екзархату (о. дн. Андрій Карпінець, ВС з м. Скадовська Херсонської обл., с. Марія Уповання Загурська, СГДМ та с. Климентія Банга, МНІ з Одеси). Зустріч розпочав молитвою Кир Михаїл Бубній, голова Комісії у справах монашества УГКЦ.  Владика ввів учасників у святкування оглядом теми про задум на "Рік Богопосвяченого життя" Папи Франциска.

Продовжив призадуму о. Ніканор Лоїк, студит, синкел у справах монашества Київської архєпархії темою "Природа богопосвяченого життя" як «відповідь християнина на поклик Божий до досконалішого стану, щоб наслідувати першого монаха – Ісуса Христа. З доповіддю "Рік Богопосвяченого життя і Рік Митрополита Андрея Шептицького: Приклад Андрея Шептицького, як монаха" виступив о. Полікарп Марцелюк. ЧСВВ, голова Місії Постуляції  Отець вказав на вплив на формування юнака Романа Шептицького батьків Івана і Софії у молитві, щоденному житті, наполегливості в навчанні і особливо небайдужості до вірних УГКЦ. Скріплений у бажанні допомогти вірним греко-католицької Церкви Роман вибирає шлях цілковитої посвятити себе Богові у монашестві. В усіх турботах і ділах милосердя уже як єпископ і митррополит плекає поклик Божий богопосвяченого життя в монашій спільноті. Отець презентував видання Місії збірник до 25 ліття легалізації УГКЦ "Правда визволить" та двохтомний збірник про життя і працю Кир Андрея "Мойсей українського духа". Життя і творчість Кир Андрея була представленою на банерах Місії "Мойсей українського духу" у храмі. 


Отець показав тяглість духа жертвенної любові який керував Кир Андреєм у його пасторально-харитативній місії та дусі любові до Бога ісповідів віри які перетерпіли мучеництво. Після обіду про "Місце, де народжуються покликання: сім'я, церква, край" розповів о. Олексій Бределєв, ТІ. Свідчення богопосвяченого життя склали найстарший отець 75 літній василіянин о. Мелетій Батіг, який розповів як у час підпілля приклад людяності і вірність християнським цінностям спонукало його до вибору богопосвяченого життя, у свідченні сестри Алли вона описала свій шлях пошуку Бога у родині яка була далека від Церкви. Свідчення батька сестри Анни Василя Глови були особливо промовисті, адже він не лише прийняв її вибір посвяченого життя Богу, але й прийняв її трагічну смерть під-час пасторального служіння у Вінниці при храмі. Вірні і богопосвячені особи плідно скористали з часу ділення. А у неділю спільно на Архиєрейській Літургії подякували за дар монашества і на завершення молилися молитву за покликання Митрополита Андрея Шептицького. 

Немає коментарів:

Дописати коментар