четвер, 19 листопада 2015 р.

Про Кир Андрея на хвилях Українського радіо

Оксана Гайова і о. Полікарп у студії
У студію державної радіокомпанії України у Києві з 9.00 по 10.30 год. ведуча радіо "Культура" п. Галина Стасюк запросила  п. Оксану Гайову і о. Полікарпа, ЧСВВ, які розповіли для слухачів України про становлення покликання, вибір чернечого стану та поклик до архипастирського служіння Слуги Божого праведного Кир Андрея Шептицького. Зокрема п. Оксана заначила що родина Івана Шептицького та Софії з Фредро це взірець родини у якій християнська атмосфера виховання дітей поєдналася з інтелектуальною та митецькою формацією. Отець зазначив що приклад життя батьків був основою гармонійного розвитку дітей. Пані Оксана ствердила що вибір монашого стану Романом Шептицьким це було його особисте зріле рішення. 
На запитання про його діла як душпастиря п. Оксана зазначила що своєю опікою Кир Андрей обіймав усіх вірних Церкви, однак особлива його турбота була за людей, які живуть за межею бідності, сиріт, вдів та старців жертв воєнних

Учасники програми у Блаж. Любомира
лихоліть, було процитовано листи Курта Левіна, сина равина Львова якого переховував у час Голкосту Кир Андрей та листи дітей до Кир Андрея, де вони дякували за подарунки і запрошували в гості у захистки. Захисти, які будувалися за власні кошти і за підтримки доброчинців Кир Андрей, захисти які він будував, віддавав в опіку монахинь і ченців. Отець Полікарп зазначив що Кир Андрей опікуючись євреями та "слабкими світу цього" подав приклад  милосердного Самарянина, який серед жахітть світових воєн зумів прищепити вірним і духовенству ідеали християнської любові і "благовоління перед життям".
Учасники передачі відповіли на запитання слухачів з Києва та Львова. На завершення зустрічі учасники зустрічі відвідали Блаженнішого Любомира Гузара, який поділився радістю що Рік Кир Андрея у суспільстві знаходить відголос а уроки милосердя Великого Митрополита так потрібні для зцілення ран сучасного суспільства раненого війною.
о. Полікарп Марцелюк, ЧСВВ

Немає коментарів:

Дописати коментар