неділю, 29 листопада 2015 р.

Ювілей о. Йосифа Схрайверса - «Божого Чоловіка»


У п’ятницю, 27 листопада 2015 року, в храмі свщмч. Йосафата у Львові відбулась конференція приурочена пам'яті одному з перших бельгійських редемптористів та засновників східної вітки Згромадження в Україні – о. Йосифу Схрейверсу. Розпочав зустріч молитви і доповіді о. Руслан Піх  «Кого нам дала Бельгія?» - життя о. Йосифа до 1913 р. про приклад посвяченого служіння ченця з Бельгії який цілим серцем "прикипів" до вірних Галичини,продовжила с. Дарія Турків, ЧСВВ розповіла про о. Йосифа Схрейверса і його роль у духовному житті Чину сестер Василіянок у міжвоєнний період як митрополичого


візитатора. Про бачення Кир Андреєм місії чернецтва і зокрема редемптористів як культури благовоління перед життям як антидот до популістичних закликів соціалістів розповів о. Полікарп Марцелюк, ЧСВВ тоді як с. Дарія Пітулик, ССНДМ розповіла про о. Йосифа Схрейверса як митрополичого візитатора Згромадження Сестер Служебниць, у період кризи. Після перерви с. Стефанія Марко -розповіла про о. Йосиф Схрейверс  як візитатор та духовного провідника Згромадження св. Йосифа. Про його духовну вірність і опіку Богородиці у житті о. Й. Схрейверса розповів о. Володимир Груца ЧНІ, а о. Андрій Олійник на основі збережених щоденників з реколекцій проаналізував провідні ідеї реколекційних промов о. Й. Схрейверса для сестер св. Йосифа (1932).
У ювілей 150 років від дня народження, та 70 років від дня смерті отця Йосифа Схрейверса, ювілей який співпадає з ювілеєм Кир Андрея Шептицького його надхненника і помічника пам’ять про усміхненого редемториста залишається світлою сторінкою жертви редемптористів для вірних. У його житті «Божого Чоловіка», доповідачі вказали на приклад життя чеснот як вияв благовоління віри у житті о. Йосифа за яким сміло можемо прямувати шляхом наслідування Христа.
о. Полікарп Марцелюк, ЧСВВ

Немає коментарів:

Дописати коментар